21
Komen

Berbaloi Ke Ramai Follower?


.Assalamualaikum.


Huyt. Korangg. Korangg.. heee..
Sihaat kah ? Sihat kah korang...Sihat kah mama korang..Sihat kah papa korang..Sihat kah kucing korang.. heee.. And last sekali , sihat kah blog korang ?HAHA. Apa. apa .??? Blog korang kurang sihat ...? Alar..tapi kenapa...? Alololoorr.Kecian nyerr kat korang....hee . jangan sedih-sedih yer. Kalau korang menangis nanti , banjir pulak satu Malaysia ni kangg. Ta mo .Ta mo begitu. 

ok tanpa membuangkan masa jom kita baca tip nie 
hahaha



” Visitor A : Cuba korang tengok follower aku, ramai gile tu tapi malangnya, sehari berapa kerat je datang singgah blog aku.

Visitor B : Follower aku ada berape kerat ke, tapi alhamdulillah, tiap-tiap hari diorang datang jenguk blog aku “

Korang rasa berbaloi ke ramai follower? Pendapat pakjoe rasanya tengok juga blog tu macamana kan. Ada sesetengah perangai, follow blog orang lain, lepastu minta orang tu follow balik. Tujuannya hanya 1, nak ramaikan follower. Berbaloi ke buat macam tu?

Apa tujuannya follower ni? Bila kita update entry je, follower kita akan dapat mengikuti perkembangan blog kita tapi berapa ramai akan baca? Katakanlah follower kita 5000 orang, semua datang ke baca entry kita? Kalau bernasib baik, semua akan datang jenguk baca entry. Itupun kalau entry kita menarik, kalau tidak..erm.. hanya sekadar menaikkan traffik dengan buka tutup. Buka tutup? Ape tu?

Pertama, kalau tujuan visitor (blogger) hanya semata-mata untuk duit, nampak gayanya shoutbox dululah yang difokusnya bila buka blog kita untuk bagitau dia ada singgah (mengharapkan kita jejak balik). Kedua, cari button ‘X’, maknanya button closed. Perkara ini akan dibuat sebanyak yang mungkin untuk sehari demi mendapatkan traffik yang tinggi. Betul tak? Penah korang ada buat? (baik ngaku..he3)

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

21 00 dh komen korong bla lg nk komen:

wan nurul hezrina said...

mummy tak pk sangat follower...mummy kagi suka komen2 dalam blog.komen yang membina..walaupun komen cket dah suka jugak..yang follower u follow i follow tak suka.ingat salleh yakob ker..

Sarah Hanim said...

erm betul betul . for me , acc blog ni just suke suke .
luahan perasaan and pada masa yg sama tambah kenalan . :)

izamin said...

hahaah.. dulu fizah mcm tu.. (kt blog lame taw) blog baru ne.. tak pon.. just suke post entry kt SB then bukak2 dh ad owg follow :)..

CekbOlat-bOlat said...

labey suke2 komen2 lah pak joe :)
<< shoutbox kekdg jerr.. kalo tgok blog tuh lawa.. nk tekan shotbox die :P

Aiisyah Gazali said...

Tak kisah pun pasal follower... Yang penting bila berblog, kita happy :D

Asningtiyas Nasdja Putri said...

putri rasa follow tu kemudian dulu.. kita ping-ping blog tu pun sebab nak tarik pembaca.. kalau kita ada mood nk cri follow.mula lh rmai bgi link. hehe
Tapi bersyukur sgt bila ada pembaca setia kan.. bagus2 buat entry ni..

cerita best said...

TQ SEMUA SBB SUDI SINGGAH BLOG PAKJOE YG X SEBERAPA NIE

Nursyhafienazs said...

btul tuh ..pnt je tulis tp tade org nak baca and komen .. thanks ats tips2 yg membina tu ye ..

cerita best said...

mmg penat kta la tulis kata la baca betul x???

Miss Eiza said...

hehehe...pentinglaa follower,semangat nak berblog.. =p tapi takde la sampai paksa org follow,tu main kotor tu..huhuhu

cerita best said...

2 mmg mai kotor sampai paksa2 pakjoe pun x paksa hehehehe

Eeman FIQAN said...

sebab ak wat blog ni bkannye nk menunjuk ke ap..ak wat blog tok djadikan kenangan masa hadapan..ak plg ske cter mse time skolah..da bsr nnti ble bce blk teringat dkt zaman dolu2

cerita best said...

oooooooooooooooo cm 2...pakjoe nk wt gak la cm 2

Aremeera said...

eRMMM...hahha...i done follow u , u follow i blk kea ??? perktaan cm ni ader laa slalu dlm shoutmix box blog meera

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

SINGGAH BLOGWALKING ..ADA CERPEN SEDIH DI BLOG ACU... ------> http://teyhasahaje.blogspot.com/2011/12/cerpen-monolog-jangan-lupa-namaku.html SANGAT2 MEMERLUKAN KOMEN AWAK YG MEMBINA ~ DTG TAW ..NANTY ACU DTG BALIK BLOG AWK..TENKS :)

fatiniathirah said...

btol kate pakjoe tuh :) xberbaloi pon follower rmai if xde sape nk dtg terjah, kn3? :)

Nizam Ijam said...

aku pon x pikir sgt..

cerita best said...

fatiniathirah said...
bt apa follow ramai tpi xada pbaca setia

encik realiti said...

emo nyer pakjoe..tapi mmg btol la kn.

encik realiti said...

emo nyer pakjoe..tapi mmg btol la kn.

cerita best said...

mana ada emo hahahah