6
Komen

[INFO] Gambar MyKad Rekaan Baru 2012



Gambar Mykad Baru 2012 yang akan digunakan mulai awal januari tahun depan. Kad pengenalan baru ini lengkap dengan ciri keselamatan yang kukuh dari sebelumnya. Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) akan mengeluarkan MyKad baru yang dipertingkatkan ciri-ciri keselamatannya serta tahap kualitinya, kata Menteri Dalam Negeri.
Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, MyKad baru itu dapat menangani isu pemalsuan MyKad serta masalah berkaitan kualiti dan ketahanannya terutama berkenaan kualiti cip yang sering dibangkitkan oleh sesetengah pihak.
Beliau yang juga Ahli Parlimen Semberong berkata demikian selepas menghadiri majlis pelancaran pengeluaran MyKad Satu Hari di JPN Kluang dan pengeluaran MyKad dengan strukur baru.
MyKad baru ini diperbuat daripada bahan polycarbonate yang lebih tahan serta mengaplikasikan teknologi turisan laser pada permukaan kad.

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

6 00 dh komen korong bla lg nk komen:

izamin said...

huhu.. lawa la pulak mykad mcm tu.. huhu...

cerita best said...

lawa ka heheheeh mesti la lawa

Miss Nurul Atikah said...

wahh.. da maju org kite skrg.. nampak mcm yang real gak.

nurdani said...

kena beratur lagi la ni.hoho.cantik jugak eh

cerita best said...

mmg kena beratur pun hehehhe

iekasub said...

alamak.acammane ni? IC lama still muka darjah 6 tapi kena update hujung tahun ni jugak. nak yg baru~ agak2 dapat tak ek?hmm.