3
Komen

TIP KETIGA-WIDGETS/GADGETS

Salam.

And selamat pagi semua
Wah ,pagi buta  cm niyh , pakjoe macam rajin pulak nak buad entry pasal tip-tip
HAHA!



TIP KETIGA-WIDGETS/GADGETS
Hah, benda ni paling kritikal..pakjoe pun tak faham mengapa ada sesetengah BLOGGERS suka sangat letakwidgets banyak-banyak.. Contoh, letak jam dan kalendar.. Komputer korang takde jam? Takde kalendar? Kalo letak kalendar islam, rasanya masih boleh terima.. Tapi, kalo letak kalendar yunani, pakjoe pun ada la melekat lat lappy ni! Korang fikir sendiri okay..
Masuk blog orang, nampak widgets comel je, dia nak jugak! Nak jugak!
Entah berapa banyak dah koleksi widgets dia.. Tak cukup lagi ke?
Kadang-kadang, ada widget yang comel sampai saya sendiri pun rasa tak nak buang..
Contoh, ikan yang google sediakan.. Comel kot!
Hehe! Tapi, ikan tu takde la berat sangat pun.. Yang penting, korang pandai adjust size dia..
Tapi, kalo semua dia nak letak? Letak ikan, letak penguin, letak kura-kura, hamster, burung dan sebagainya?
Ha! Ha! Ha! Ha!
Kita panggil blog dia, ZOO!
Korang pandai-pandai la buat perbandingan.. Contoh, ada dua jenis widgets dengan fungsi yang sama iaitu online users detector..
Korang pilih la yang paling simple.. Sama je kan fungsi dia..
Kalo nak letak flash widget tu biar berpada-pada.. Satu dua takpe.. Ini sampai lapan ko letak, buat apa?
Nak chantek? Ha! Ha! Ha! Ha! Keputusan yang kurang bijak..
Pastikan install widget yang betul-betul berguna je okay.. Yang tak berguna sangat, tolak tepi.. Tak pun, kurangkan je..
"Blog aku memang ZOO la!"
"WOW! Cayalah..!"

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

3 00 dh komen korong bla lg nk komen:

blogciknyonya said...

haha...saranan y baik tok org y bnyk sgt ltak widget ni .. ha'ah.. btol ap y pak joe ckp .. klo bnyk sgt widget kt dlm blog , rimas pon ade , kn ?

cerita best said...

btl2

Aremeera said...

Meera rse laa widget kt blog meera x der la bnyk sgt...rse jer laa...