5
Komen

Ubat Gigi Fluorida Bahaya | Majalah Biar BetulBuku Guinness of Records telah menyesahkan seorang gadis yang berusia sebelas tahun dari Thailand dengan penghormatan sebagai "Gadis Di Dunia Paling Berbulu." Supatra Sasuphan telah menjalani hidup yang terasing dan diejek oleh kanak-kanak yang memanggilnya 'muka monyet' dan 'serigala gadis ' dan lain-lain nama jolokan yang dahsyat. Sekarang semua telah berubah dan kemasyhuran baru dimana telah membuat beliau amat popular di sekolah.


"Saya sangat gembira oleh berada di dalam Rekod Dunia Guinness! Ramai orang telah berbuat banyak untuk mendapatkan. Apa yang saya lakukan ialah menjawab beberapa soalan dan kemudian mereka memberikannya kepada saya, "kata Supatra dengan riang.

Supatra, yang dikenali sebagai Nat oleh keluarga dan rakan-rakan beliau, mempunyai keadaan perubatan yang jarang berlaku yang dikenali sebagai Sindrom Ambras. Pada hakikatnya, hanya 50 kes yang didokumenkan sejak Zaman Pertengahan. Keadaan genetik yang jarang berlaku ini disebabkan oleh kromosom yang rosak, menyebabkan rambut tebal tumbuh di seluruh muka, telinga, tangan dan kaki.


Para penghidap dipanggil sebagai 'werewolves', dan pada abad ke-19, seorang wanita yang menderita dengan keadaan ini, Julia Pastrana, bekerja di sebuah pertunjukan Barnum dilabelkan sebagai orang aneh.


SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

5 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Mixhedryanson said...

wah.. banyaknya bulu..

miss ana said...

kesiannye dia...pak jo...nak kite komen an???saye suke yang sekrg sebb x dew lagi welcome page tu...snang nak masukk...pastu x la lame sgt nak masuk...pastu.,,,,teruskan lagi yew..semoga berjaya pak jo...sorry la lately nie busy sikit nak berjogging kat blog pak jo

cerita best said...

tq sebb singgah

Puteri Minho said...

pak joe,kenapa tajuk lain dengan entry..pening nieh -.-

cerita best said...

saja syok2 pakjoe tkar hahaha