4
Komen

cara nak cek handset original atau tak






Heyy . Tutorial ini dah lama di-request oleh ramai orang .
Ramai yang tergila- gila suruh pakjoe buat nuhh ~
Now , baru lah pakjoe dapat buat setelah lama merantau cari idea ! kehkeh~sebelum 2 
korang tekan sini dan tekan sini 

Tekan kod berikut *#06# pada keypad korang dan korang akan dapati ada satu siri nombor akan di paparkan pada skrin hp korang [international mobile equipment identity] . Cuba anda lihat pada digit no.7 dan 8....apakah yang terpapar?Sila bandingkan dengan kod dibawah dan korang  akan tahu status handphone korang dimana ia dikeluarkan......





IF the 7 and 8 digits are 02 or 20 this means your cell phone was assembled in China which is low quality


IF the 7 and 8 digits are 08 or 80 this means your cell phone was manufactured in Germany which is fair quality


IF the 7 and 8 digits are 01 or 10 this means your cell phone was manufactured in Finland which is very Good


IF the 7 & 8 digits are 00 this means your cell phone was manufactured in original factory which is the best Mobile Quality


IF the 7 & 8 digits are 13 this means your cell phone was assembled in Azerbaijan which is very Bad quality and also dangerous for your health


dh tau kan...kalau dh tau korang boleh tengok nie

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

4 00 dh komen korong bla lg nk komen:

redapple said...

pak joe kalau sume nombor kat atas tuu tak ada mcm mne??
ori ke tak??
hehe
tnya je ni.....

macam mana kalau nombor tuu
04...ori or tak?

cerita best said...

o4 ori

Juey Hame said...

jueyhame punye kawan 06. ori ke x? nice entry ^^

redapple said...

okay thank you pak joe ^^