28
Komen

SEGMEN JOM FOLLOW DAN KOMEN

Assalamualaikum ..

Hasil kajian dari Berbaloi Ke Ramai Follower? tu, ramai jugak yang bersetuju. Eh, mestilah ada yang tak setuju. Kita kena ingat dan selalu ingat, bukan semua orang sependapat dengan kita. Masing-masing ada pendapat sendiri kan.

Apapun, kali ni pakjoe nak buat segmen memandangkan pakjoe dapat respon yang sangat memberangsangkan dari Berbaloi Ke Ramai Follower? tu. Sebelum pakjoe meneruskan, apakata pakjoe cerita sikit.

Segmen kali ni pakjoe bagi tajuk "SEGMEN JOM FOLLOW DAN KOMEN". Macamana ia akan berlaku? Setiap dari yang join segmen ni WAJIB follow sesama kita. Kedengaran macam annoying kan.

Hahaa! Pedulik hape. Yang follower dah beriban takpelah. Yang follower ciput ni pakjoe nak tolong. Memang ada blogger yang bila pakjoe baca entrinya sangat SUPERB, tapi tengok follower tak sehebak entrinya.

Kenapa? Dia jarang blogwalking. So, sedikit sebanyak semangat dia nak buat entri yang hebak akan berkurang. Siapa yang akan tolong? KITA lah. Heheh..

Terkadang tu, ada jugak blogger yang terlupa nak follow. Takpe, kita akan ingatkan melalui segmen ni ye. Nak nampak hasil? Semua pun kenalah kerjasama beb! Hasil yang baik takkan bergolek dengan mudahnya.

Lepas tarikh tutup segmen, pakjoe akan buat entri khas dan akan promosi 5-7 blog. Kalau sempat, sehari 2 kali entri promosi tu pakjoe akan publish. Panjang pulak penjelasan kan. Kenapa? pakjoe harap sangat korang dapat bantu blogger lain.

  1. Buat entri bertajuk "SEGMEN JOM FOLLOW DAN KOMEN". Letakkan banner di atas dalam entri tu dan linkkan ke sini.
  2. Nyatakan berapa follower setakat tu (waktu join segmen ni)
  3. FOLLOW blog ni 
  4. lepas 2  tekan sini,sentuh nie,danpicit nie,
  5. Entri dah siap? Letakkan link entri tu di kotak komen bawah ni
  6. Kalau korang dah follow sesebuah blog tu, tinggalkan KOMEN nyatakan yang korang dah FOLLOW blog tu. Jangan nak tipu-tipu ye. Hempuk kang! Hahaa!
pakoe nk bg tau nie setiap hari sabtu pukul 9.00am pakjoe nk buat 1 segmen atu contest pakjoe harap korang semua join la hahahaha




ada kejutan juga, blog-blog yang menyebarkan segmen ini dan membuat liputan atau entry terbaek jugak akan menerima follower dari pakjoe dan rakan-rakan blog yg lain , tak salahkan membantu blogger lain, hari ini  kita bantu dorang esok lusa, dorang bantu kita insyaallah :p





Tutup segmen ini ,ahad kul 12.00 tgh mlm.. Selepas itu senarai nama akan dinaikkan .  Sementara tu , korang bolehlah blogwalking untuk mencari kenalan baru .. okeh ?
Terima kasih ..





SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

28 00 dh komen korong bla lg nk komen:

blogciknyonya said...

contest ye pakjoe ? pak joe , nak tnye skit , korong tu ape ? hihi ..

Asmahira Azman said...

http://meyochoko2.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

ummi_norseha said...

join ye P.Joe
htpp://Afiman81.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.htm

Azekzk said...

mcm menarik je..

faizulosman said...

NAK JOIN JUGAK...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

cerita best said...

mmg menarik pun hahahaha

syieda_syaada said...

yuhuu saya join yer pak joe :)

http://ceriterafantasidanrealitisyaada.blogspot.com/2011/11/segment-jom-follow-dan-komen_19.html

faizulosman said...

join jugak...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

Susan Lolo Bua said...

Waa.. menarik tertarik the boommm..nanti kita join!

Wife Wise said...

http://ottantiffsolution.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

dah siap!follower 97 org jer=)

cek-chiqa said...

nk join pak joe

http://cek-chiqa.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

Princess Cool said...

okey pakjoe.. Princess try tuk join segmen nie... :D

Princess Cool said...

join.. http://princesscoolstory.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen-by-pak-joe.html
follower-> 2oam shj.. :'(

Muhammad Faris 'Azim said...

http://farisazim.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

Muhammad Faris 'Azim said...

dah join.




http://farisazim.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

miss aty said...

Pak Joe, kamek dah jejoin segmen kitak =D

http://missaty.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

Munnafendy said...

caya la pakjoe! gudluck okeh =)

pssssttt...kalau bleh buang word verification ni eh, insyaAllah rmai join =P

ayiel said...

saya join segmen gempak nih! :)))

http://ayielefthanded.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

jijah said...

wsalam..pakjoe..jijah da join hehe
http://jijahcomey.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

yui92 said...

dah join =p

http://sesedaporen.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

rebellist duck said...

good luck la untuk program ni, segmen ni nampak menarik

cerita best said...

join la....segmen nie pulak klo sapa follower paling2 sikit pakjoe akn promot blog dya

Hizatul said...

join jge..eh,smpat lg ke x ni?
http://killjoysdiaries.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

Eena Arrina said...

yeayy :P puteri blog pakjoe Eena Arrina join segmen ni :) <3 http://lifeofusea.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

harap smua follow n komen blog ena lepas ni.. salam :P

Eena Arrina said...

ahaks. ena join .. :) http://lifeofusea.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

:)

anyss nazyra said...

haa pak joe ! dah join punn segmen nihh.
http://anyssanyssanyss1310.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

anyss nazyra said...

haa pakjoe. dah join punn segmen nih.
http://anyssanyssanyss1310.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html

Nurkhaliesah said...

hehe , haa , nak join laa segmen ni :D http://khaliesahleesa.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-follow-dan-komen.html