14
Komen

Ramainya blogger popular , kan ?


Baru beberapa bulan dalam dunia blog , follower beribu biru lemon ... komen memuji tak hengat ... maka ada yang perasan dia dah cukup popular ...
Maka mulalah bangga diri dalam blog .. Mulalah perasan satu Malaysia kenal dia .. Mulalah nak kritik blog blog lain .. Dan paling best , nak kritik blog yang lebih senior dari dia ..
Itu hakikat .. itulah yang berlaku bila terlupa sapa dirinya sebenar ... Dah macam semua orang kenal dia abis ! Hurm.... tapi bila baca blognya , hurm... no komen ..
Aku ini pon dok berusaha untuk mempopularkan blog ... Bukan mudah .. Dah setahun setengah .. sampai sekarang masih di takok begitu jer .. nak lepaskan tangan tanda dah stabil pon tak berani langsung .. Camana ada yang perasan dia dah cukup okeh yer ?
Kalau setakat berblog dok main isu semasa dan dah kata bagus , hurm.. aku cadangkan kaji semula penulisan tu.. Mmg ada pelbagai kategori blog dalam dunia maya ni .. tapi yang biasa merasa dirinya cukup bagus ni , dari kategori blogger peribadi.. yang dok bercerita tentang diri sendiri ( tapi pasal diri sendiri skit jer .. selebihnya ??? )
Peringatan ... anggap dunia blog ni umpama bumi yang punya banyak benua.. Kalau setakat baru berada di Asia dan perasan dah popular sehingga benua Eropah , maka cuba cuba risik .. belah sana dah kenal ke blog 'awak' tu ??
Kalau belum , cuba cuba pecah masuk ke benua sana lak ... menarik tu ! Bagaimana ? Lu pk la sendiri.. Cuba cuba lukis kartus..

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

14 00 dh komen korong bla lg nk komen:

fiQ'Ra said...

pesanan kat diri aku dan ko juga.. so beringat2 bila nak start menulis tu :)

Yatie Awang said...

tak naklah jadi blogger macam tu, moga Allah jauhkan kita dari sifat2 riak dan sombong

Iam Yanty said...

Xperlu kot jadi macam blogger yang kejar follower and nak hentam blog orang lain . blog AKA diary , hak masing2 nak tulis n buat mcm mn.
Kenal2 sesame manusia bukan nak bermusuh. Artis btul2 pun xsombong..kn? Heisyhhh beringat-ingat lah kita..

Mr. E'raz Fadli said...

cayalah bro.. cool.. same2 la kite merangkak dan berjalan membawa identiti blog masing2..

sha my heart said...

pesanan yang bagus. ye la kan, kalau nak kata popular, keluar bandar, ada ke orang kenal?

gigiAriEma said...

mereka yg dah popular, mungkin x prnah trpikir nak jd blogger top.
mungkin kerana kisah mereka yang bawak mereka naik.

xHuJaNx said...

kte dak bwu berblog..x msok cmpor hal owg popular neyh..kekekek

Nana said...

Alaa pak joe..kdg2 blogger baru pun bajet dorang da cukup bagus.Biarlah,hak masing2 kan..masing2 ada ego sendiri..bagi saya,saya akan mula dri bwh,n ada sikap rendah diri.Nak jd popular bukan senang..huhu..

Kalau pak joe free,jomla ke blog saya.Ada cerita baru.

Nelly The Strange said...

Pak Joe dah popular apa ~
:)

cerita best said...

Nelly The Strange said...mana ada follower pakjoe bru bpe je

akuamir said...

ehh,, aku tak rase hebat pon lahh.. :'(

Cheyah said...

Kadang-kadang terfikir... adakah populariti sesebuah blog bergantung pada bilangan follower? Kalau blog tu ramai follower, maksudnya baguslah? Tp mcm mana klu dia ada ramai follower sbb amalkan 'i follow u, u follow me back'?

محمد شهريل القنيطري said...

betul tu..buat aper kita hendak mengkritik blogger yg lain..jga kain sendiri sudah...bermusuh-musuhan membuatkn syaitan bertambah senang...

Spudin said...

pakjoe kelas la... aku sikit lagi nak menitik air mata baca entri ni ..plus aku tengok citer korea :D ..hahaha