3
Komen

Segmen: JOM JAWAB TEKA TEKI! SENANG AJA HADIAH MENARIK



Assalamualaikum. kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang
heheehe

Segmen kembali lagi...jom bersegmen ! Tapi kali ni pakjoe nak buat segmen ni lain sikit...pakjoe nak buat satu entry ada 2 segmen untuk berkenalan,dengan rakan blogger...tgk nie


So, kalau semua saling mempromosi segmen nie dekat sesama blogger. InsyaAllah semua akan dapat faedahnya. Okey!

Jom kita tgk syarat2nya:

1. Follow blog pakjoe yang seberapa ni.
2. Buat satu entri bertajuk Segmen: JOM 
JAWAB TEKA TEKI!HADIAH MENARIK
3. Dlm entri korang tu tempek banner atas dan linkkan ke entri ni
4. Dlm entri korang gak, korang kne tag 3 orang blogger pasti kan orang yang korang tag 2 tau  

5.wajib tekan nie dan lihat
5.JAWAB SEMUA TEKATEKI HEHEH SENANG JE 

a)korang kena bagi 2 tajuk tip ?

c) Lagu apa yang semua orang di dunia ini boleh menyayikannya?

b)Kalau semua manusia jadi ikan, ikan jadi apa?

5. Kemudian letak entry korang dekat komen entry nie 


kalau tidak boleh jawab semua xpe pas je
tapi pakjoe cari blogger yang jawab semua soalan HADIAH menanti yang jawab semua ialah 
pakjoe akan ambil banner yang menang n akan msuk kan ke blog pakjoe n dalam group pakjoe arena blogger selama_____? hanya 2 blog je pakjoe akan ambil ...lagi 1 soalan a) wajib korang jawab n tajuk tip korang x boleh sama dgn blog yg lain contoh la gambar kt bawah nie tulis tip blogger n tip cinta korang x boleh tiru dya ...haaa mcm mana pakjoe nak tau tiru ke x pakjoe ada bukti pakjoe akan msuk blog terpantas antar link blog korang kt pakjoe... pakjoe akan tangkap gambar blog korang soalan tip je pakjoe akn buka soalan lain pakjoe akan padam lepas 2 gambar yang pakjoe tangkap pakjoe kan letak dekat entry yang nie nasib le sapa cepat dya dapat jawab soalan tip dgn mudah siapa lambat kena fikir le 

CONTOH.TAPI PAKJOE LETAK DEKAT BAWAH SUPAYA KOARANG X TIRU TIP PAKJOE 
tgk nie


ingat tau soalan a) wajib jawab n x boleh tiru..semua peserta pakjoe akn tangkap gambar letak dibawah



ada kejutan juga, blog-blog yang menyebarkan segmen ini dan membuat liputan atau entry terbaek jugak akan menerima  follower dari pakjoe dan rakan-rakan blog yg lain , tak salahkan membantu blogger lain, hari ini  kita bantu dorang esok lusa, dorang bantu kita insyaallah :p





Tutup segmen ini ,ahad kul 11.59 mlm.. Sementara belum tutup  korang bolehlah blogwalking untuk mencari kenalan baru pakjoe akan digambar peserta2 di bawah nie .. okeh ?
Terima kasih ..


gambar2 peserta2




SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

3 00 dh komen korong bla lg nk komen:

aimaniman said...

wow.. akak nak join juga.. serronok ni kalau dapat promosi blogger terkenal..

Fendy said...

manusia jadi ikan....ikan jd banyak...kan...selamat maju jaya dlm segmen...

cerita best said...

akak join aja heheh