20
Komen

Wanita : Untung nasib selepas perkahwinan




image
( nampak sangat tak sabar pengantin lelaki neh ! )

“ Aku terima nikahnya ….. “ 
Bila saksi kata sah , dunia seolah tiada penghuni lagi dah.. Macam nak lari bogel ngan si isteri tu haaa !! Ibaratnya laa.. Yelah , kononnya best gilaa dpt hidup bersama .. 

Yeker ??? Apa yang buat best giler ??? Part tiap tiap malam tu ke ? Atau part makan bersuap ? Atau g shopping bersama sama sambil berpegangan tangan ( 1 tahun pertama je.. tahun berikutnya pegang plastik beg punya ) ..

Kalau dapat pasangan yang benar benar bertanggungjawab, bersyukurlah anda pada Allah .. Kalau tak ??? Bayangkan bila anda mengandung … 

“Abang .. sayang teringin nak makan .. “ 

Kalaulah suami tu jenis penyayang .. maka jawapannya , “Sayang nak makan apa ? Sebutkan je.. Jangan nak makan KLCC dah la  “.

Tapi kalau dapat suami jenis hardcore (  kononnya la ) maka jawapannya , “  Apa kau ni ? Tak sudah sudah melantak jee.. tuuu perut dah boroi pun nak melantak lagi ?? “. 

Yang tu mmg spesis bangang. Pandai buat tapi bangang nak amik tau ! Tapi ada satu lagi spesis yang pandai buat tapi bila nak melayan karenah isteri mengandung … dia punya malas , Tuhan saja yang tahu ! 

Percayalah.. Wujud semua ni.. Malah siap biarkan isteri terkontang kanting laa g mencari makan untuk memenuhi seleranya.. Suami ? G lepak ngan kawan !

Maka .. berhati-hati memilih calon suami.. Sebelum dapat , ceritanya Romeo and Juliet.. Lepas dapat , KL GANGSTER la jawabnya..  

Jangan terlalu ikut sangat perasaan cinta tu .. Cinta membutakan mata hati jika tidak ditafsir dengan betul. Cinta akan memusnahkan hidup jika tersalah jalan. Masa berkawan tu lah kena tau segalanya. 

Kalau ada yang dah naik tangan sebelum kawin , maka jangan harap dia boleh turun tangan selepas kawin ! Peratusanya , amat sedikit sangat ! 

Maka , jangan impikan istana kebahagiaan jika bernikah dengan lelaki yang awal awal lagi tidak kenal erti tanggungjawab serta amanah ! Jauh sekali romantik. Ahaks..

Bercintalah kerana Allah .. Bernikahlah kerana Allah .. Berbahagialah kerana Allah ..

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

20 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Hnahdy said...

x kawin lagi senang :P

Karukord Jagau's said...

Cari lah yg rajin menjaga solatnya insya'allah...

Riz aL RF said...

Nice Artikel & Nice Post..
#Salam Blogwalking

Suara Hati said...

betul kata pakjoe tu tapi kan sy kalau dapat suami yg tak kisah pasal bini..bagi penumbuk satu kat muka hahaha

♥ Nana BamBam ♥ said...

haha..kalau dpt suami hardcore mcm tu mmg sentappp..adoyaii

fifie said...

Tahu tak Pak Joe bab mencari jodoh lah adalah bab paling susah. Kalau tersalah pilih mahu naya seumur hidup

MawardiYunus said...

dtg blog pakjoe tgok 2entry best

iezayusof said...

taknak lah yang suami hardcore, nanti mati cepat. HAHAH!

izzain said...

setuju 101%.... kdg2 as a women balik yg akan makan hati.. pada yg muda belia.. kenallah dulu lelaki yg korang nak kawen before betul2 korg buat kputusan nk kwen..

maszull said...

assalamualaikum pakjoe...betul2 tu mama sokong ni...:)

kinara kinatara said...

YA ALLAH law pikir balik rase macam xnak kawen je kan..hahaha:)



hope nanti dapatlah yang memahami..:)

KY said...

mencari pasangan bialah berhati2kan?

eimah siti said...

perkara kawen ni tak leh buat main2...huhu....

MAY said...



kawen mknenye ad tgjwb brt menanti..bkn utk beseronok je..samada laki atau pompuan.same je..kne ad toleransi kedua pihak.klu x..............................................


*tgk entry ni via hp..x jmp plk button post comment..tepkse tumpang komen org.hehe

MAY said...



kawen mknenye ad tgjwb brt menanti..bkn utk beseronok je..samada laki atau pompuan.same je..kne ad toleransi kedua pihak.klu x..............................................


*tgk entry ni via hp..x jmp plk button post comment..tepkse tumpang komen org.hehe

MAY said...



kawen mknenye ad tgjwb brt menanti..bkn utk beseronok je..samada laki atau pompuan.same je..kne ad toleransi kedua pihak.klu x..............................................


*tgk entry ni via hp..x jmp plk button post comment..tepkse tumpang komen org.hehe

Dunia Wilma said...

Setuju 100% :-)
Entri yang menarik la PakJoe...

Michelle Hopell said...

yup , betol sekali tu pakjoe ..
pilih betol2 sebelum kawen.
cinta pun cinta jugak tp kehidupan lepas berumah tangga lg mencabar.
cewahh terror la gua :D

Syaz Blackrose said...

So.. sweet.. tp kalu dpt lelaki masa belum nikah perangai ngalahkan nabi tp bila lepas nikah ngalahkan setan firaun lak camner ek? hehehehe...

Nadieya said...

terasa pulak yang bab makan tu. hahaha.