4
Komen

Jadikan blog sebahagian dari diri anda !




Ada yang dok tanya kat aku , camana nak bagi orang kenal blog kita ??? Cuba tanya dia balik , ‘ hang kenai tak blog hang ??? ‘ . Sat sat.. Ni awat aku mai lorat utara neh ?? Sat tukaq…
Ok…  Cer tanya dia balik ( pergh , ‘ Cer ’ tuuu ) , ‘ Anda kenal kah blog anda itu ? "’ … Haaa ..Mesti la dia jawab kenal kan ? Suruh dia ceritakan apa yang dia buat dengan blog dia.. berapa kali dia kasi update.. camana dia kasi ‘makan’ .. camana nak dia kasi 'kasih sayang ? ‘ … Haa.. ternganga dah kan ?
Ala , senang cerita la kan … Bagi mereka yang benar-benar serius dalam dunia blog ini , sila tolak tepi bab populariti terlebih dahulu.. Utamakan bab penulisan dan pengisian artikal korang tu ..
Takde orang baca , tak per.. Hari ni takde orang baca , esok lusa ? Bayangkan eh .. Entri korang yang dah buat cun cun tu , takde orang baca ari ni tapi bila korang dah top nanti , entri tu boleh di recycle .. boleh diulang tayang ! Bagitau pada pembaca sebenarnya lama dah korang hasilkan entri yang bermutu cuma masa tu tak ramai pembaca lagi ..
Yalah , sapa tau untung nasib kita kemudian hari .. Yang penting kita perlu berusaha , berdoa dan bertawakal. Dari dok mengeluh padahal tak buat apa apa pun kan ?
Yang penting kan , kena rajin update.. Jangan sesekali bagi mati blog tu .. Sekali dah bersawang , jawapnya … bye bye ..
Ingat … asah kemahiran sewaktu tiada pembaca .. Bila dah ada pembaca , baru nak asah , sah sah pembaca dah lari !

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

4 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Budak Kampung said...

betoi..nak gak jdik cm2.

aynora nur said...

saya memang setuju dgn pak joe, tak kenal blog maka orang pun tak cinta kat entry blog kita..

aQu Mad said...

kena rajin jengah blog member.. hee

airis aries said...

Salam..airis wat blog pun secara part time je,ikut kelapangan airis tpi mang serius beb klu psal blog nih