2
Komen

Sapa yang patut beralah yer ?




image
Menurut mereka yang pernah ke luar negara , pejalan kaki adalah  lebih utama dari mereka yang memandu apabila bab bab melintas jalan . Maksudnya , pemandu kereta harus memberi keutamaan pada pejalan kaki .. Kan ? Betulkan aku jika silap yer..
Tetapi di Malaysia ni , pejalan kaki perlu berhati-hati 200% bila melintas jalan terutama di Kuala Lumpur dan sesetengah tempat . Namun begitu , ada satu tempat ni , pejalan kaki dia seolah olah kebal terhadap kereta !! Pemandu kereta perlu 200% berhati hati bila memandu di situ sbb mereka boleh melintas jalan pada bila bila masa saja ! Hehe .. Jangan tak tau yer ..
Kalau tak berhati-hati , terlanggar , korang  yang kena ! Tak kira tua , muda atau budak , maka sila berhati hati .. Aku pun pelik gak.. kalau ada ilmu kebal bab melintas ni , nak gak aku belajar !

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

2 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Condoriano said...

Betul tu, last time aku sedang melintas di jalan pejalan kaki pun dia nak hon suruh cepat =.="
Mahu je suruh dia amik ujian undang-undang balik.

cik azLyzah⊙.☉ said...

wahahahhaa...2lah pasai.ingat nyawa kite same mcm kucing ke ade 9nyawa...ohohohohohoh