19
Komen

Jadikan blog ini sebagai contoh !



“Penulis blog Muhammad Hafiz Ismail memenangi Anugerah Terbaik Perdana Menteri di Anugerah MSC Malaysia Asia-Pasifik ICT Alliance (APICTA) 2011, menerusi blognya, "Life Through My Eyes' (www.apistakkisah.blogspot.com). “ - Mstar
imageInilah blognya.. Sangat simple tapi apa yang membuatkannya menang ?? Isi dan cara penyampaiannya ..
Ramai antara kita terikut cara blogging orang lain tapi sebenarnya kita terlupa setiap dari kita punya keunikkan tersendiri untuk menyampaikan ‘cerita’ pada pembaca kita ..
Apa yang kita kejar sebenarnya bila buat blog ? Duit ? Populariti ? Kawan ? Kepuasan ?  Jawapannya , korang saja yang tahu .. 
Masuk dan kajilah blog tersebut … Penulis blog tersebut juga seorang penulis buku dan juga seorang guru tapi jangan jadikan itu satu alasan untuk menidakkan keistimewaan korang !
Kalau dia boleh , korang ? Ya , tak perlu jadi seperti dia tapi perlu ada semangat untuk berjaya seperti dia . Berjaya membuktikan yang korang juga mampu menghasilkan sesuatu berdasarkan usaha serta semangat juang yang tinggi sebagaimana dia ..
Kemenangan bukanlah ukuran sebaliknya kepuasan dalam bidang yang kita cintai. 

Ben : Aku bangga bila blogger diberi pengiktirafan peringkat tertinggi seperti ini .. Sbb ada orang memandang rendah pada blogger !

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

19 00 dh komen korong bla lg nk komen:

||aLeaSaRa|| said...

salam pak joe.kdg2 kak lea pergi juga baca entri dia,kak lea pun br je published entri tentang..apa kaitan imaginasi dgn blogger ^*

Busyra Bt Takiyudin said...

tak semestinya blog kena cantik kan. yg penting isi tu dlu. :)

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

E'in said...

wah.. ein nak terjah laa blog nie..

myraVea said...

Salam.

Myra singgah blog ni sambil jemput join bloglist saya. *wink

Tq. :)

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

widiea azira said...

penulis blog ada misi dia masing masing. .harrr tak gitu

man said...

btl itu..

Suara Hati said...

blog dia memang menarik kan pakjoe ? hehe blog pakjoe pun ok jugak :)

Ieta Mat Saad said...

Jgn pandang blogger swbelah mata.... kan? Hidup blogger!

zulhilmi tempoyak said...

cerita dlm dia pon mmg padat2..

♥ Nana BamBam ♥ said...

penuh pengisian la entri2 beliau..patut la dia menang .

Ieta Mat Saad said...

Sape tu yg memandang rendah kat blogger..? meh cikgu nak babap. Lama tak jengah sini. hehe. Betul tu, tulis ikut style sendiri bergantung pd apa entri yg nak dibuat Thanks sharing :)

Chenta Ummi said...

saya bukan blogger tegar tapi dulu mmg minat nak berblogging sebab suka nau menaip panjang2 dan merepek ntah pape.

tapi skang kembali berblogging sebab nak buat kenangan mana tau anak cucu dan cicit leh tengok ke.. heheh :)

::Misz sunsWeetz:: said...

memang simple ^^

Fariha Abdullah said...

Assalamualaikum .selamat pagi…hari jumaat yang penuh barakah…
Jemput baca post saya yeaahhh…

1. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/10/biovelocity-sleep-mate-selimut-cahaya.html
2. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/testimonibiovelocity-sleep-mate.html
3. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/suntik-untuk-cantik.html
4. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/06/top-leaders-circle.html
5. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/11/kutu-biovelocity-sleep-mate.html

btw,jom join segmen salam kenal dari saya di sini yaaa

http://farihaabdul.blogspot.com/2013/11/segmen-salam-perkenalan.html


semoga Allah dapat membalas jasa2 anda semua….terima kasihh :)

nor azman said...

tahniah lah kepada beliau..hehhee

anajingga said...

tak pernah ke blognya..mmg benar apa yg kita cari sebenarnya bila berblog ni..pada ana satu saja perkongsian yang memanfaatkan org lain..singgah sini pak joe