4
Komen

Apakah Maksud Pasangan Anda Curang?


Mengapa mereka yang sedang berada didalam sebuah hubungan cinta yang bahagia, berlaku curang terhadap pasangan mereka?
Bagaimana mereka sanggup berlaku curang sedangkan mereka tahu pasangan mereka adalah yang terbaik?
Kepada anda yang sedang membaca artikel ini, mungkin anda boleh katakan mereka ini adalah golongan yang bodoh! dan tidak bermoral. Hakikatnya mereka lebih dasyat daripada itu!
Curang adalah simptom dan bukannya penyebab mengapa…
Hubungan hari ini berlandaskan “Hakmilik” dan “Menguasai Pasangan”. Maksudnya, anda merasakan anda memiliki pasangan anda dan mengawal semua pergerakan pasangan anda. Hermm… Patut la semakin ramai yang rela menghabiskan rutin seharian mereka mengintai pasangan mereka… hehehe :)
Mari berfikir sejenak… Bayangkan kita semua hidup di dunia yang tiada batasan Kasih sayang, Cinta dan seks.
Maksudnya, adalah LOGIK untuk anda boleh berkongsi kasih dan melakukan hubungan seks dengan orang yang TIDAK anda cintai, dan anda BOLEH mencintai orang yang anda tidak berkongsi kasih dan melakukan hubungan seks. Adakah anda setuju?
Jika anda setuju, apakah maksud Curang?
Curang adalah menghancurkan sebuah Kepercayaan. Sedangkan Kepercayaan itu sendiri adalah “Hayat” kepada hubungan yang bahagia.  Jika anda fokus kepada perhubungan cinta yang berlandaskan kejujuran dan kepercayaan sepenuh masa, adalah tidak mustahil untuk pasangan anda curang. Mempercayai dan berkongsi segala kebenaran kepada pasangan anda sedangkan mereka tidak, adalah perkara yang paling sedih dan menyakitkan hati!
Penyelesaian kami di Seni Cinta untuk mengatasi masalah Curang adalah, cuba untuk berbincang “Talk Openly” dan berlaku jujur di antara satu sama lain tanpa perasaan marah, benci dan mengadili antara satu sama lain. Saya yakin dan pasti anda mampu lakukannya, kalau tidak mengapa anda bercinta dengan pasangan anda sekarang..hehehe :)
Cuba cari kelemahan dan “x-factor” yang anda dan pasangan masing- masing perlukan. Jika boleh, cuba terangkan segala- galanya kepada pasangan anda termasuk penerangan daripada pasangan anda sendiri, walaupun sehingga ke tahap terpaksa mengetahui pasangan anda tertarik kepada insan lain. Jika segala kebenaran terbongkar! Maka curang dapat di atasi :)
Salam Cinta dan Kejayaan!

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

4 00 dh komen korong bla lg nk komen:

::CIK LYNN:: said...

mula2 xphm...dh abh bca, bru phm...thnks pak joe...=)

Anonymous said...

pakjoe buatcter pasal cintalah. :) blog ena selalu buat jugak..nnt kita buat 1 artikel sekali kongsi2 blog saatu sama lain..nak..bru best :P

Halimatun Sa'adiah said...

sy pon penah curang jgak..hehehehee

Arra Ahmad said...

ops..kita pun buat entri pasal curang..jemput baca dan komen..:)