28
Komen

Tips : Upkan Follower Dengan Cepat

Assalamualaikum ! :)



Hyee.. Korang..Macam mana hari ini ?
Sihat tak ? Ye lah , sekarang ni kan cuaca tak menentu .. kejap hujan.. kejap panas..
Kalau rasa kurang sihat tu.. Bawa bawa lah pergi jumpa doktor ye :)
Mana nak tahu .. sakit terok ker.. oke ?:) Chill~








 Blogwalking (BW)
Haaa . kalau korang nak orang follow korang enn .. Korang kena selalu BW kat orang nyer blog .. Dah BW tuh.. jangan lupa lak tegur2 owner blog tuh.. Send lah apa2 kat Shoutbox dorg.. Tapi .. jangan pulak Say : hi jer.. .Kang . Owner tuh tak layan korang.. cam ner dorg nak g kat blog korang kan ? :)

Follow Blog Orang Lain 
Hehe . Yang ini , lagi cepat kalau korang nak upkan blog korang... dah send sumtink kat shoutbox tuh.. jangan lupa lupa pulak follow dorang tuh.. n bgtaw diorg .. yg korang follow blog tuh ekk !:) Kalau hati dorg baik.. insyaAllah.. dorg akn follow korang balik yaww! hehe:) Ye lah .. semua bloggers berhati baik lah ! Ye ,tak? huhu . Follow sebanyak mana yang korang mampu ok!! :) ^_^

Letak Link Dekat Link Exchange
Ye ! Korang tahu tak Link Exchange tuh apa ? Tak tahu ? Tengok kat blog pakjoe.. Bawah sekali.. ada link exchange kan .? haaa.. benda alah tuh lah.. kalau korang singgah blog yang ada benda tuh.. jangan teragak2 untuk letak link korang kat situ.. itu salah satu cara untuk upkan follower jgk .. mana tak nyer. kalau korang letak.. owner blog maybe akan bukak blog korang.. dan dorg mesti akan followe korang ! hehe ^_^


Post Kan Entry Yang Menarik
Wahh ! Entry yang menarik ?? macam mana tuh ? Haa..~ Macam mana2 je lah .. asalkan yang boleh menarik perhatian orang untuk baca apa yang korang post kan tuh !:) . Nasihat pakjoe .. "Korang jangan pulak post benda yang maki-hamun orang!" Setiap entry , mest ada maki-hamun orang...Alar.. kalau kadang-kadang tuh.. tak pe lah lagii . kalau selalu tuh.. tolong elakkan yea! .Takot orang tak bpe suka ngn cara itu ..hee~


Tinggalkan Komen di Entry Bloggers Lain
hehehe  . ini saja-saja lah .. kalau korang dah baca sesiapa punya entry , korang jangan lupa pulak tinggalkan komen.. walaupun komen biasa2 jer... asalkan tinggalkan jugak ! . Tinggalkan link blog korang sekali taw!! Kalau boleh , jadi lah commenters yang pertama! For sure nanti dorg akan pergi kat blog korang! hehe . And follow jugak.. maybe ^_^


Buat Tutorial Yang Berguna
Okee.. Yang ini terpulang kat korang lah erk ! . Tutorial niyh... bukan senang nak buatkan ! agak susah bagi orang yang baru belajar ! :) hehe . Dulu-dulu pakjoe pun terkedek-kedek jugak lah belajar wat tuto niyh. last2 . Tengok lah.. berapa banyak tutorial yang Lyssa share an kat korang enn ? hehe :)) Disebabkab itu jugak lah , follower pakjoe bertambah dar hari ke hari..!~ hehe :*


Join  Geng Blogger kat Facebook
hahaha  . yang ini .. mesti ramai yang dah tahu kan ? Korrang join geng2 blog yang ada kat facebook . pakjoe jamin, diorg kompom akan follow korang! hehe :) Kalau korang nak join klik link kat bawah ni yer! :))


=Oke ! DONE ! Hope korang boleh paham apa yang pakjoe tulis kat atas tuh! hehe:)=
Dan jangan lupa , praktik kan yea! :)
~Choww Dulu~

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

28 00 dh komen korong bla lg nk komen:

yana aqilah leasz said...

http://yanaandfabolousity.blogspot.com/

Zul Fattah said...

oo.. thanks 4 the info yup

cerita best said...

kkkk wc pakjoe ada byk lg tentang tutoriol pasal blog sabar ye

Syafiyah Muda said...

pak joe nak suh buat karangan SPM ke sampai 500 perkataan. nanti juling pulak mata. ye tak..hehe...bagus entry pak joe..bernas sungguh...hehehe...jom follow sy...promote sikit..hahaha...http://syafiyahmuda.blogspot.com/

iwan_redzuan said...

salam buat tuan rumah, dah follow sini...

terbaik!! tips yang berguna untuk panduan semua blogger, termasuklah saya sendiri.

kalau sudi, jom singgah rumah saya plak:
http://sajanakcerita.blogspot.com/

cerita best said...

(syafiyah)mmg pakjoe nk karangan spm pun hahaha


(iwan)kkk pakjoe singgah

blogciknyonya said...

nice entry pak joe .. thankz 4 the info .. :)

syazwan tahir said...

terima kasih atas info tu pak joe...follow belog pak joe nie skali, :)


enciksyazwanpunyablok.blogspot.com

Miss. Tina said...

good info, good sharing point, good blog and good person :-). Hope you will keep it up in writing and sharing info and provide good story to.All the best happy blogging Pak Joe.


Respectfully
Miss.Tina

mamaNoriz said...

mekasih kasi tips...

follower kite masih tercungap-cungap lagi...

salam kenal pak Joe & folooo :)

manmala said...

jalan2 kt blog awk..
slalu lah BW blog saya , saya akn BW blog saya jgk.
tgglkan jejak di kotak komen

@dD@ said...

hye pak joe .. nanty nk wat cam pakjoe suruh la .. lagu pakjoe best la :)

dayana nali said...

sudah ku tuntut permintaan mu tu yak pak, menjadi "pengikutmu" lg yah, ah ah jangan pula diri ni jak jadi pengikut, diri atuu jua haha, jgn lupaaa "ikut balik" ;)

orangBIASA said...

yes ! thumbs up for the info :)
hit me http://hambaorangbiasa.blogspot.com/

cerita best said...

(blog ciknyonya)tq sb sudi singgah

(syazwan tahir)pakjoe ada byk lg tip nk kongsi harap tggu ye

(mamanoriz)kk pakjoe janji pakjoe akn bg tip lg kt korang suma

(manmala)kk nnt pakjoe jalan


(@DD@)tq tanjuk lgu nie pelengkap hidupku

tq suma sbb bg komen...pakjoe nk bls komen awl2 pakjoe sibuk la sori

=naBieLa sHahRin= said...

tisp2 yg sgt2 la bguna utk blogger2 bru...tengkiu pak joe...
:)

Susie said...

bagus entry ni....

http://susiyantisoleman.blogspot.com/

~~zAnAfAhMi~~ said...

kekadang kita follow bagai nak rak pun, org tak dtg blog kita, lebih2 lg kalau follower dia ribu riban....dtg pun gitu2 je...

cerita best said...

tau x pa hahaha

nurul faiznani said...

terimas pak joe... :D dah habis mentelaah tip pak joe nie

cerita best said...

tq sebab sudi terjah

Amoychanteks said...

tengok tips pak joe :D

cerita best said...

tq sbb sudi terjah

cerita best said...

tq sbb sudi terjah

cikyanxyanx said...

nak join semua :) hahahah

cikyanxyanx said...

tq for ur tips :))

cikyanxyanx said...

tengs for u info :)

NuRuL AtiQAh said...

assalamualaikum pakjoe :)
terima kasih for ur tips - tips tu :)