7
Komen

Segmen Promosi Blog : Blog Tutorial




Sebagai permulaan untuk segmen ni, pakjoe mulakan dengan blog tutorial. maksudnya blog yang memaparkan entri-entri mengenai tips dan tutorial dalam menghasilkan blog.


pakjoe pasti korang yang ada banyak rujuk pada blog-blog begini semasa mula-mula membuat blog, betul tak? jadi apa kata korang kongsikan dengan kawan yang lain blog mana yang korang jadikan sebagai sumber rujukan..


Macam mana nak buat? senang saja, buatkan satu entri yang mengandungi:

  • Tajuk entri : "Blog Tutorial Yang Saya Suka...."
  • Link entri ini.
  • Senaraikan seberapa banyak blog tutorial yang anda pernah jadikan rujukan. sertakan link blog tersebut.
  • Nyatakan kenapa anda suka blog tersebut?
  • follow blog nie 
  • like page fb pakjoe(like page fb)
  • letak banner dekat atas nie 


Itu saja yang diperlukan.. buat lah entri dengan menarik sekali dan tinggalkan link entri yang telah dibuat pada ruangan komen bawah ini.



Sampai bila segmen ni? tempoh nya akan diberitahu kelak, bergantung kepada sambutan.. jika ramai yang join maka lama lah tempohnya. begitu juga sebaliknya..



Jadi, sila lah buat entri tersebut.. ingat ye, jangan senaraikan blog sendiri.


ada kejutan juga, blog-blog yang menyebarkan segmen ini dan membuat liputan atau entry terbaek jugak akan menerima follower dari pakjoe dan rakan-rakan blog yg lain , tak salahkan membantu blogger lain, hari ini  kita bantu dorang esok lusa, dorang bantu kita insyaallah :p
.

pakoe nk bg tau nie setiap hari sabtu pukul 9.00am pakjoe nk buat 1 segmen atu contest pakjoe harap korang semua join la hahahaha lg 1 sebelum pakjoe lupa
jom join lagi 1 contenst tpi contest nie ada hadiah la 
tekan sini untuk join

Tutup segmen ini ,ahad kul 12.00 tgh mlm.. Selepas itu senarai nama akan dinaikkan .  Sementara tu , korang bolehlah blogwalking untuk mencari kenalan baru .. okeh ?
Terima kasih ..


SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

7 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Nafisah Ruslan said...

menarik juga ni.. tapi saya jenis pilih blog tutorial yang sng2 je..hehe.. kirenye tak tentu lah

saya ke 1212 :)

Adzrien Shoppe said...

salam aidiladha ... segmen yg berilmu tapi tak sempat nak join.

Saiazuan said...

Selamat Hari Raya Aidiladha
kepada semua Umat Islam Seluruh Dunia
Terutamanya Pembaca Setia Saiazuan Blog (",)

bee shaz wals said...

salam aidiladha pakjoe..best entri ni shaz harap next time shaz join yo pak joe..

aqilah madihah said...

http://aqilahmadihah.blogspot.com/2011/11/blog-tutorial-yang-saya-suka_06.html
da join
:)

aqmahoocyunkqamo said...

cm best je..nk jugak...
http://kesahcheguskola.blogspot.com/2011/11/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan.html

Leadership Developmant Training said...

ijin nyimak ya gan :)
salam kenal dari kami outbond di malang :)
jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/