12
Komen

Tip Blogging Terbaik


.Assalamualaikum.


Haii . pakjoe ada nak bagi sedikit tips untuk sesiapa sahaja yang belum tahu lagi.. Tip Blogging Terbaik
! :)
Kalaulah korang bosan sangat dah x tahu apa nak buat korang boleh baca tip dekat blog pakjoe yang panjang gila daripada Jambatan Pulau Pinang tuu .. 
Korang boleh guna tips pakjoe nihh. Mana lah tahu ..
Kot - kot membantu ke ? hehe..

pakjoe tahu ramai yang dah tahu cara ni.. Tapi tak kira !
pakjoe nak bagi jugak tips ni.. sebab tak semua yang tahu kan ?
Sesiapa yang dah tahu tu . Jangan lah tersenyum-senyum kera pula.
Alah . Dulu pun korang bukan nya tahu pun . Kan ? Kan ?

ok tanpa membuangkan masa jom kita baca tip nie 
hahaha

1)  Pilih nama blog yang unik
Nama blog yang unik dan mudah diingati memberi kelebihan untuk membuatkan blog menjadi popular.
2) Pemilihan tapak blog yang sesuai

Ada dua pilihan tapak blog, satu percuma (blogspot,wordpress.com) dan berbayar (wordpress). Untuk berbayar pastikan hosting yang dilanggan merupakan hosting mempunyai rekod yang baik dan ada support yang pantas.
3) Tulislah mengikut citarasa tanpa melanggar batas agama dan undang-undang
Elakkan daripada copy paste artikel orang lain, bina keunikan blog anda sendiri.
4) Bina Jaringan sesama blogger
Rajin-rajinlah blogwalking dan komen ke blog-blog lain.
5) Rajin-rajinlah bertukar link dengan blogger lain
Kalau ada blog menyediakan ruangan “link exchange”, jangan segan untuk bertukar link dengan blog tersebut.
Itu sahaja yang mampu aku kongsikan memandangkan aku pun bukannya tahu sangat mengenai blogging nie.

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

12 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Orkid Bunga said...

nice tip ..:)

.: mama lynn :. said...

nak komen panjang2 takut tak larat nak baca. thanks untuk info yg berguna. mam lynn suka sgt. hehee sori br sempat singgah sini. tak perasan ade comment dr awk.. jgn masam muka tau. salam perkenalan

cerita best said...

mama lynn :. said...
x masam pun hahaha

Hathim Najmi said...

Tip yang menarik...

Ku Azhar said...

terbaekk aa pakjoe :)

kaka said...

thumb up!! :)

reyna said...

kata panjang dari jambatan pinang mana2
pak joe kena taq lagi huhu

Alyaa Rahim said...

betul tuu pakjoe . Haha

~Nana BamBam~ said...

lagi satu kene ada entry yang hot2..baru rmai yg nak tau apa...padahal cite pasal lain..hehe

cerita best said...

nk tanya cerita pakjoe ada yg hot2 x

afdhalfikri said...

terima kasih banyak2...erm...tolong ajo saya lagi kalau sudi...

cerita best said...

kkk pakjoe janji pakjoe akn ajar semua blogger melalui tip yg pakjoe tau