6
Komen

TIP KEENAM-BLOG TITLE+POST TITLE

TIP KEENAM-BLOG TITLE+POST TITLE



Okay, ada blog yang nama blog dia maquee kan? Yup, nama blog dia bergerak.. Saya pun tak pasti.. Buat apa nak gerak-gerak macam tu? Nak nampak superb?
Supaya kitorang suka tengok? Haha! Siapa suka tengok? Korang je kot!
Bukan apa beb! Dia effect nama blog korang.. Kalo korang perasan, ada code pelik sebelum dan selepas nama blog korang..
So, memang agak susah nak cari kat search engine..
Okay, saya nak bagi tutorial sikit pasal benda ni..
Generally, blogger letak mana blog dulu then post title..

Kalo korang nak tukar, korang tekan CTRL+F cari code ni..



<title><data:blog.pageTitle/></title>


Kalo korang nak tunjuk hanya blog post title, korang replace dengan code kat bawah ni..




<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/></title>
</b:if>


Kalo korang nak tunjuk post title dulu then nama blog, korang replace dengan code kat bawah ni pulak..




<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title><data:blog.pageTitle/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> ~ <data:blog.title/></title>
</b:if>

"Lantaklah! Yang penting, blog aku comel macam aku!"
"Alamak, apa la pakjoe ni..!"

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

6 00 dh komen korong bla lg nk komen:

merahitujambu said...

terima kasih tuto

cerita best said...

kkk tq jugak sebab terjah blg yg xseberapa nie

Ku Azhar said...

waaaaa gud tuto!!! :)

cerita best said...

good2 pun x leh lawan dgn blog ku lg

iwan wan said...

nice share

Aremeera said...

waaaa....meera x phm laa ap bnda ni...plezz explain