5
Komen

Lawak Santai...


Lawak Santai...

Lawak #1


Nenek Oh Nenek


Nenek : Rahmat, nenek sudah tdak kuat lagi, nenek minta kamu sambung mengushakan kebun nenek
Rahmat :Jgn ckp mcm tu, nek (dlm hati, x sia-sia aku balik kampung..dpt pulak harta pusaka nenek).
Nenek :Sgala isi perkebunan,ternakan,villa,traktor untuk kamu.Tlg jaga baik2 jgn lupa disiram tiap hari tanaman nenek."
Rahmat :"Baik nek, nenek jgn bimbng tntang hal itu Tpi dimna kebun nenek? Rahmat x pernah tahu?"
Nenek : Di Facebook nenek, FARMVILLE, nnt nenek bgtau passwordnya."
Rahmat : "???"




Lawak #2


Mat Anak Murid Ku!!


PART I


Cikgu Nasyor sedang mengendali kelasnya dalam aktiviti sukan di padang sekolah. Seperti biasa, Cikgu Nasyor akan menyuruh murid²nya melakukan regangan otot. Tiba di satu bahagian, dimana murid² baring dan mengangkat kaki lalu menggerakkannya seperti sedang mengayuh basikal. Cikgu Nasyor asyik memerhati seorang muridnya yang pada mulanya menggerakkan kakinya tiba² memberhentikan kakinya. Lalu Cikgu Nasyor menyergah muridnya yang bernama Mat.


Cikgu Nasyor: "Woiiii Mat, apa sebab kau berhenti ni hah"
Mat : "Oh Cikgu Nasyor, basikal saya tengah turun bukit Cikgu, sebab tu saya berhenti.Takkan nak kayuh jugak."


PART II
Waktu sekolah telah tamat. Sebelum keluar kelas, Cikgu Nasyor telah bertanya kpd murid²nya.
Cikgu : Siapa nak masuk/pergi syurga?
Semua murid mengangkat tangan kecuali Mat lalu Cikgu Nasyor pun bertanya,


Cikgu : Mat, kenapa awak tak nak pergi/masuk syurga?
Mat : Mak saya kata lepas habis sekolah, terus balik rumah..jangan pergi mana-mana.


PART III
Cikgu Nasyor sedang mengajar Bahasa Melayu dalam kelas 1 Mawar...
Cikgu : Mat, boleh kamu buat ayat dengan menggunakan perkataan tepung?
Mat : Itu senang saja cikgu.. ayatnya ialah... . emak sedang membuat kek di dapur.
Cikgu : Mana tepungnya??
Man : Tepung kan ke dalam kek tu... . Cikgu nie tak sekolah ke hape??


PART V
Cikgu Nasyor : Joe, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?
Joe : Untuk mencari makanan, cikgu
Cikgu Nasyor : Bagus! Sekarang giliran Wati pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?
Wati : Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, cikgu.
Cikgu Nasyor : Bagus! Sekarang giliran Mat pula. Apakah tugas daun pisang?
Mat :untuk membungkus nasi lemak, cikgu...
Cikgu Nasyor : uii... lagi bagus... berdiri atas meja sampai habis kelas..

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

5 00 dh komen korong bla lg nk komen:

merpatisejoli45 said...

NICE BLOG....merpatisejoli45 nk bg tau nie merpatisejoli45 ada bnyk tip n info camera/ fotografi blog yg nk bg kt tuan blog, jemput siggah ke laman blog merpatisejoli45 n folow me.. :)

Dediy Sulaeman said...

Hahaha... lawak gak... nak share kat FB ek... by the way, lawat le blog kisah penyiasatan saye ek...

cerita best said...

pakjoe dh singgah dh...tq gak sebab terjah blog pakjoe

erleena said...

hahahahaa lawak laaa pcikkk :)

wanabee said...

mueheheheh..terkontut kontut den membaco yoo