10
Komen

Adakah "tak tahu" tu bermakna kita bodoh?






Assalamualaikum n salam sejahtera semua manusia sekalian alam..

Shy rasa perkara ni mesti korang pernah alami sebelum ni  n kalau tak pernah memang korang bukan lah manusia sebab semua manusia tak perferct ........kalau korang tak pernah alami benda ni korang adalah spesis superhuman kot macam keluang man..huhu
 
Pernah tak dalam hidup korang ni cakap “Errmm..tak tahu lah” atau “saya tak tahu”/"i dont know"/etc  kadang-kadang walaupon kita pasti akan jawapan sesuatu soalan tu tapi sebab kita takut jawapan kita salah senang-senang je kita cakap “tak tahu”..so tak bererti “tak tahu” itu bermaksud kita ni bodoh......tak paham lagi? “yela shy ape ko merepek ni”..ok,,shy bagi satu situasi contoh..

Lecturer: “Abu..what is the disturbance of the heart rhythm being called.. I think I gave u task to read about that before?”


Abu: “ermm….I don’t know sir”…………


Lecturer: “Abu…y u dont know ! U are such @#$%^&*(*&^%$#@#$%^&”...
.

Lantas lecturer tu pon memaki hamun si Abu ni sebab dia tak tahu jawapan…so korang rasa Abu tu bodoh tak?..sepatutnya sebelum si lecturer tu memaki si abu dia patut cakap macam ni…….


Lecturer: “since u don’t  know about that..i want to know what u know.......feel free to tell me..…I think I gave u task to read about that before….”


Abu: “owh actually like this…The heart is a specialised muscle that contracts regularly and continuously, pumping blood to the body and the lungs. The pumping action is caused by a flow of electricity through the heart that repeats itself in a cycle. If this electrical activity is disrupted, it can affect the heart's ability to pump properly..but I don’t know the specific name for that disturbance of the heart rhythm….thats y I don’t know sir”……………


Nampak tak..actually, Abu tu tahu sebenarnya tapi dia tak tahu nama specific kepada benda tu…so memang dia tak tahu…”korang dah paham tak???”……so bila korang tanya kawan korang n then dia cakap tak tahu cuba tanya apa yang dia tah tahu …….mana la tau dia tahu….hehehe


Macam situasi di atas memang bole di terima pakai..tapi kalau dah situasi macam ni…


Lecturer: “since u don’t  know about that..i want to know what u know.......feel free to tell me..…I think I gave u task to read about that before….”


Abu: “actually sir, I’m not read that at all”……………


Kalau situasi macam ni eloklah si lecturer tu patut la bagi tindakan yang sewajarnya…..hehe



Ok,korang dah paham??...

Shy pon kurang paham tapi shy bagitau ape yang shy paham..sekian :D


SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

10 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Azura @ cik buaya said...

i don't understand hehe.. paham2..

Fendy said...

hari2 berlaku masa kuliah..hahah

SITI NUR AMIRAH ! said...

haih , btol2 .taktahu tu takbermakna yang kite ni bodoh :D

Strept Akiera said...

lagi baik Abu tahu apa yg diax tahu drpd dia x tahu apa yg dia x tahu...

Tapi normal la manusia x tahu smua bnd coz mgkin bkn dlm bidang dia utk dia fikirkan...

xanzevieraUNLY said...

selalunya student aku kata tahu wlpun sbnarnya dia tak tahu . coz tkut lecturer tuu membebel pnjang2 . hahha

saya cello191 said...

a'ah...btol gak~~

bukannya tak taw semua,tp cam xjelas term die...^^

Karbon Kopie said...

saye faham.

SiKecilMirmO said...

i dont understand sir... macam neh boleh?? hahahaaa... ;)

::CIK LYNN:: said...

hehe..btoi...cik lynn pn sllu ckap 'ntah, xtau...' kalu xykin ngn jwpn sndri...hehe

kak nora said...

tak tau ke tak paham?