5
Komen

facebook pakjoe Kena Hack?


Hari sabtu lepas fb page fan n group pakjoe kena hack dengan orang malaysia yang dikenali sebagai Pengembara Timur... Nak kata pakjoe carik pasal, takde la pulak. pakjoe lagi promote dekat fb page fan n group ada la. Nak kata fb page fan n group pakjoe power, power la sangat sampai orang sibuk nak hack ni. Tak paham jugak pakjoe. Maybe ada la sebab-sebab tertentu yang tak diketahui.
Masa pakjoe perasan tu, dah dekat lebih 3 jam jugak la fb page fan n group tak dapat diakses. Jadi macam kat gambar kat atas ni. Bila pikir positif, tak semua fb page fan n group akan kena hack. Jadi terasa bertuah la, saja nak sedapkan hati. lol. At least, ada la pengalaman kena hack sepanjang setahun lebih berblog ni. Nasib baik boleh recover balik macam biasa.
Lepas tau je fb page fan n group tak dapat diakses, pakjoe terus contact member guna email macam biasa. Thanks untuk member di atas support dya yang cepat. Dalam 10 ke 15 minit jugak la nak hack balik  fb page fan n group ni balik. Mengikut member pakjoe, fb page fan n group pakjoe senang kena hack.
Dah lama pakjoe tak masuk dashboard nak pikir maintenance ni semua. Lepas kena haritu, dapat la pakjoe kemaskan sikit apa yang perlu. Kepada yang suka pasang plugin banyak-banyak kat wordpess, boleh la ambik iktibar ye.nak tahu lebih lanjut tekan nie


SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

5 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Miera 0pek said...

haker malaysia..dah kenal dorang semua ni..mgu lpz adik mis kne hack blog by pengembara timur..penjejak badai..dorang nak kta kuatkn passd kita tu ..biasalah..

miSpYeja said...

penjejak badai, pengembara timur..dorang mesti nak kta kuatkn pass kita tu ihih

cerita best said...

nnt dorang bg blk ke

9n0L4 said...

pttla aritu tak bleh ping. huhu. pakjoe takde fibox ke? pape pun, TQ pakjoe sbb sudi follow blog kite. dah klik klik iklan pakjoe juge. :)

kasehchenta-tasnim.blogspot said...

tu lah pakjoe, comment kat pesbok, pakjoe cool konon. tengok tengok, pakjoe yang 'hot. kemain eh -.-' pape tahniah tasnim ucapkan. kira pemes ni sampai orang buleh hack.