2
Komen

Haiwan ' pelik ' jadi peliharaan



Assalamualaikum !~

Updateeeeeeeeeeeeee!!
Rasanya dah lama kan pakjoe xupdate? so pagi nie sempena berada di home sweet home
pakjoe nk update pasal "tokek", erkkk? ada apa dengan tokek lak ni pakjoe? hahahaha..cuba korang scroll kat bawah..comel x peliharaan pakjoe??
|
|
|
|
|
|
|


Menurut dari KOSMO ONLINE,
 cicak gergasi nie "tokek" di Sabah bernilai RM1 juta sekilo...fuhhhhh!!
 boleh jadi jutawan laa macam nie ye...hahaha.. 
tapi yang peliknya dorang cakap tokek tue mempunyai berat 64kg...beratttt tu!!,
 berat lagi dari pakjoe, leh imagine tak? kalau buaya mungkin laa, 
kalau cicak tue korang klik sinie...amacam besar tak?





Tapi itu ceta dorang...nie blog pakjoe so ceta pasal pakjoe dah la ye...hihihihi..tadaaaaaaaaaa!! nie laa haiwan peliharaan pakjoe...mungkin xsebesar tokek 64kg tue, but dia tetap punyai warna sebijik cam tokek dalam forum tue...mesti korang hairan kan mana pakjoe dapat? pakndak pakjoe yang kasi..
Yang paling benci dia nie makan makanan yang hidup je..macam cengkerik & belalang, tapi mau yang hidup ye..yang mati sowi laa tokek sombong nie xpandang lak...mengada-gada tol "kang aku bagi ko puasa baru taw"..hahaha 
k setel update tuk kali nie...

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

2 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Mira Adzlia said...

wah..ader cicak tokek...jual byk dpt duit nih..hahaha

reyna said...

Best ke bela dia...kot2 sya pun nk bela hee..