12
Komen

Jam Tangan Platinum Berharga Rm12.6 Juta



Jam tangan antara termahal didunia ini adalah milik seorang penyanyi lagenda, Eric Clapton. Jam tangan platinum ini bakal dijual pada harga £2.6 juta (RM12.6 juta) dalam satu lelongan yang dilakukan di Geneva di Switzerland.
Jam kronograf berjenama Patek Philippe telah diperbuat daripada logam platinum dan akan dilelong oleh firma Christie di pusat lelongan Geneva. Jam tangan platinum Patek Philippe hanya ada 2 sahaja di dunia dan seutas lain kini berada di sebuah muzium yang tidak kenalpasti tempatnya.
Barangan jam tangan platinum rekaan Patek Philippe itu adalah antara 310 jam eksklusif lain dengan harga keseluruhan yang dijangka mencecah £9.9 juta (RM48.1 juta) telah dilelong oleh firma Christie tersebut.
Berita mengenai jualan jam itu telah disiarkan selepas sebuah lukisan karya Gerhard Richter milik Clapton dilelong pada harga £21.3 juta dalam sebuah lelongan di Sotheby di London sekali gus menjadi lelongan termahal di dunia bagi hasil karya seorang pelukis yang masih hidup. Clapton yang cukup popular dengan lagu Wonderful Tonight membeli lukisan terbabit pada harga £2 juta (RM9.7 juta) pada tahun 2001.

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

12 00 dh komen korong bla lg nk komen:

izan mama mia said...

huhuhu..mmg mahal

Sue-Rya Qistina said...

perggghhhh..mahal sungguh tu!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mahalnyerrrr.....xmampu la den kalu nk beli ahaks

Tihara said...

as salam..

cantik jugak jam ni.. :)

- zuriey - said...

gila mahal..tak mampu cek

lelamaisara said...

mahal nye.......

Dunia Wilma said...

Makin kayalah Eric Clapton tu ^_^

P/S: Tak sanggup nak guna jam semahal tu...Ada nanti kana curi...Siap dengan tangan2 Wilma sekali kena curi...Hehehe...

kay_are said...

erkk.. mahalnye.. ade ke yang betul2 mampu beli jam mahal camni.. hmm

dya bunga said...

wow..kalau dya mmg xmampu lah..haha

Nurfara Hani said...

mahalnya jam ni.... nak beli jam yang rm100 pun fikir2 dulu lagikan berjuta2

Karukord Jagau's said...

Aku guna jam yg ada kat henpon cap ayam aku ni. Heheheee

kinara kinatara said...

woooo..duit 2 bagi kina lagi bagus..:)