23
Komen

Kenapa blog tak ‘bergerak ke depan mahupun ke belakang ?’



Berblog ada dua … Satu suka suka.. satu lagi serius.. Kalau suka suka , tiada masalah…
Dan kalau serius ? Boleh cuba pendekatan yang diamalkan oleh mendiang Steve Jobs.
7 prinsip kejayaan Steve Jobs :
  1. Do what you love.
  2. Put a dent in the universe
  3. Kick start your brain
  4. Sell dreams, not products
  5. Say no to 1,000 things.
  6. Create insanely great experiences.
  7. Master the message.
Lanjut : FORBES

Dlm apa jua yang kita buat , kita perlu strategi.Kalau main hentam keromo , maka kejayaan amat jauh sekali. Perlu berusaha dan perlu punya impian.
Jauhi sikap hasad dan tingkatkan semangat. Jadikan kejayaan orang lain sebagai satu ransangan untuk berjaya bersama mereka .
Ingat , blog ibarat sebuah kedai runcit. Kalau meniaga sekadar menghabiskan modal dan masa , maka hiasilah kedai anda. Kalau ingin meningkat maju , apakah ingin sekadar di tahap itu ?
Fikir-fikirkan .

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

23 00 dh komen korong bla lg nk komen:

-meeSUPERGIRL- said...

kalau awk nak share, awk klik dekat broadcasted tu .. share on fb kee kat twitter kee .. klik je mane2 ..

iezayusof said...

iy berblog sbb suke-suke je sbab iy tak tahu nak serius dalam blog mcm mne -.-"

Hatimi Tahirruddin said...

terbaik info ni pakjoe...suka yg no 4 tu...sell dreams not products...

D i n said...

do what you love - hheeheh aku suka ayat ni :)

Suara Hati said...

nice info pakjoe :)

etuza said...

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/
klik follow me ya

Puan Siti said...

wah bgus la tips ni..sama cam tips to marketing kedai kita la...blog pn ibarat kedai kita...menariknya blog kita, ramai la kunjungn nya..

p/s: sowi tak sempat BW lg sekarang...ada masalah teknikal sikit...computer wat hal..nati ok saya terjah semua...TQ support blog sy...

Tihara said...

as salam

bagus entry ni..penuh makna..blog pun ada satu perjuangan di dalamnya..cuam versi sahaja yg berbeza :)

Nadieya said...

encik pokjie.. tolong sharekan link ni bole??? http://lipaslaut.blogspot.com/2012/11/jual-novel-terpakai.html minta jasa baik. nnt sy belanja aiskrem!

Nadieya said...

tp kalau buat blog utk anak cucu pun tak pe kaaaaan?? hahaha..

LYAfrina said...

sy serius...
serius untuk menyimpan kenangan buat satu2nya ank tsayang, asya... sebab dlm blog ni..dia leh tahu mcmana kewujudan dia... sakit mama dia.. dugaan hidup dia... dan kegembiraan buat dia masa kecil..

KY said...

KY setuju..tapi KY ni..suka2 je berblog...

cweet pinky said...

hehehehe !! bawah tuh paham tp yang list tuh tak paham ...

NOOR FATIN said...

selalu kalau blog kutuk org, cepat naik dan cepatlah jua jatuhnya. bahaha

niat kena betol ;)

Suara Hati said...

nice sharing pakjoe :)

man said...

Blog kena ikhlas..kita tulis biar orang tahu kebenaran..hehe

Hnahdy said...

untuk suka2.. suka cari pengalaman2 dan berkongsi pngalaman. dan membuatkan hana gelak sorang2,hahaha

Si Matatajam said...

Bergantung pada niat kita la kan...

Karukord Jagau's said...

aku bukak kedai mmg tuk member dok melepak.....yang dtg pun sume nk utang je cemana hahahhaa :)

miss QuE said...

pakjoe! sori lama tak jenguk pakjoe..bz ngn study skunk nie..boleh jew blaje pakjoe..ckap jew nk mkn pe..hehe..
info yg tbaek!

alia syuhada said...

Alia berblog sebab suka2 , kalau serious pun sampingan je , hee :)

Dunia Wilma said...

Setuju 100% :-)

kinara kinatara said...

stuju sesangat setuju..