13
Komen

Mak aku marah laa ...


Mak pakjoe marah kalau bab makan ...
  • kalau makan tak abis
  • makan memilih ..
  • tak basuh pinggan lepas makan
  • kalau basuh pinggan pon , sambil bergayut dengan awek
  • pilih pinggan je basuh
  • basuh pinggan tapi tak basuh sudu garpu
  • basuh tak guna sabun ... alasan sabun abis ... padahal dah beli.. malas cari ..
  • basuh pinggan sendiri ..
  • basuh tak bersih ..
  • biar tetamu basuh pinggan sendiri
  • makan mengadap awek...
  • makan cam kebuluq orang utara kata ..
  • tak nak makan sayur ..
Tapi bila bab makan ni , bapak pakjoe open minded sikit .. berbeza ngan mak pakjoe .. kalau pakjoe tengok je lauk tak sedap , pakjoe start membebel .. Dulu laa.. zaman kanak kanak dulu ...
Maka , terdengarlah suara mak pakjoe bak halillintar membelah bumi ..
" Hang makan apa yang aku makan ! "
Mak aih... boleh laaa mak pakjoe makan kari kari kari .. Mentang mentang orang penang .. Arghhh.. tamo kari arr... Maka maggie sasaran pakjoe .. Huhu.. pakjoe sanggup g kedai beli maggie.. Hehe.. kedai pon dalam rumah pakjoe gak .. dulu niaga kecil kecilan..
Sekarang , nilai seringgit membawa seribu makna.. tapi tiada makna nilai duit jika hendak disedekahkan pada yang memerlukan ...  Mmg susah nak cari duit .. tapi cukup senang untuk dibazirkan begitu saja ...

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

13 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Nadieya said...

ish ish.. tak makan kari? rugi... rugi... rugi..

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak mrh..tgur bek2 tu..hihi.

KY said...

aaaa...KY tak suka membebel..apa yg ada makan je, sedap ke tak, asalkan perut kenyang

Wana Owen said...

duit bukan segala-galanya..tapi segala-galanya adalah duit sekarang.=)

Dunia Wilma said...

Orang lelaki memang macam tu kan PakJoe...
Malas sikit nak basuh pinggan...
Sama macam adik2 Wilma...
Lepas masak, tinggalkan jak periuk belanga tu...
Tunggu Wilma cuci...
Teruk betul :-)

Fizalinolie said...

Biasalah... Ibu adalah orang paling cerewet.

maszull said...

assalamualaikum pakjoe...betul tu kenalah berjimat n jgn suka memilih sangat yer...;)

Azza Afdzal said...

kalau azza ada anak pastu mkn memilih siap la hahahaha

❤Kamsiah❤ said...

rimas tgk pinggan walaupun sebiji dalam sinki...

Indah said...

TQ sebab pak joe lawat blog kami..dan jadi follower sekali.. x la sehebat blog pak joe ni yang byk bling bling dan kisah-kisah yang menarik... anyway akan selalu datang singgah lagi dan baca coretan yang menarik.. TQ again. hidup ini terlalu indah untuk disiakan dari nodrugplease.blogspot.com

Hnahdy said...

cerewat la pakjoe ni..sanggup masak meggi tu

D i n said...

same la ngn aku haha

alia syuhada said...

hehe , mama alia pun macam tuh , alia selalu ingat mama cakap "makan semua , kita tak tahu rezeki kita kat mana , kadang2 yang jatuh tuh lah rezeki kita , kalau jatuh dekat meja kutip , bukan taik pun , tak kotor, rezeki tuh " kata2 tuh bermakna tau ! :D