18
Komen

Lelaki budiman semakin pupus ? Benarkah ?



Gentlemen kah  pakjoe ?  ? Hahaha.. pakjoe tak budiman  100% tapi pakjoe cuba menghormati wanita sebaik mungkin .. pakjoe kan ada mak , adik dan akan ada isteri .. Cuma kadang-kadang terikut perasaan skit..
Perghhh..Terus-terang pakjoe kan ? Hahaha.. Apa kes nak menipu kan ? Teringat cita Nora Elena .. Sapa nama hero tu ?? Lupa pulak pakjoe.. Sapa eh.. alaaaa.... Haa.. ingat dah.. Ben Tan ? Eh.. Seth Tan kan ? Hahahaha..  Tu contoh laki budiman ?
Menurut seorang wanita , "seorang lelaki budiman akan memastikan wanita berasa selesa dan selamat dengan kehadirannya. Seorang gentleman juga harus tahu berinteraksi dengan baik,".
Wahh... Dasatkan .. Bukan mudah nak jadi lelaki budiman.. Apa yang akan berlaku cumalah kepura-puraan jika dia sememangnya bukan punya sikap begitu .
Bagi pakjoe , lelaki budiman ni sememangnya perlu belajar dari kecil menghormati orang lain atau perlu belajar merendah diri terlebih dahulu baru mampu jadi lelaki budiman.. Paling penting , jadi budiman pada diri sendiri baru mampu melakukannya pada wanita. 
Masalah sekarang , ramai lelaki cuba nak jadi gentlemen semata mata nak tunjuk macho.. kan kan ? Bila dah kawin ? Tu diaaa...
Dalam satu undian secara ringkas di sebuah fan page FB , dalam tempoh 16 minit saja dah dpat 112 LIKE .. hehehe ..image
Anda pula bagaimana ?

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

18 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Dunia Wilma said...

Mungkin jugak PakJoe...
Sekarang nie banyak kes suami pukul dan dera isteri...
Tapi, bukan semua bah...
Ada jugak lelaki yang penyayang dan budiman ^_^

Aishah Jahirah said...

haip wujud ke laki mcm seth tan tu...erm ada kot tapi xramai..

kinara kinatara said...

stuju jugak kod..:)

Remy hazza said...

masih ada lelaki budiman di luar sana....... tepuk dada , bukalah mata......

fardiyah said...

haha..boleh lah..mmg smkin pupus kowt

E'in said...

skrg nie ramai yg hipokrit laaa... huhu

izzain said...

kan besh kalau ramai lelaki budiman dr x budiman.. huhuhuhuhu

HeNRieTTa JoSe said...

kuasa ALLAH.....

Syaifuddin Alias said...

errr...

Suara Hati said...

comel sangat watak hero Dhia Elena tu...alangkah indahnya kalau sy dapat laki macam tu haha :D

Bitt (doubeIS) said...

betul kata rieta...kuasa Allah..ada yg budiman ada yang tak berbudi...kena balancing jugak kalau semua baik siapa nak dok neraka kan..akekekkeke

Wanie Raina said...

mmg betoi pon..tapie skrg tataw la plak susah nak cari ke tak sbb ta penah cari pon haahaha

Arina Shamsul said...

alhamdulillah...mama dah dapat suami budiman :) hehehe.

cerita best said...

@Aishah Jahirah btl2

cerita best said...

@kinara kinatara aik ada kowt hihi

cerita best said...

@E'in btl2 pakjoe sokong

Nadieya said...

klw sy pun nak like juga status fb tu... hehe. susah nk carik yang budiman sekarang ni. silap cakap sikit 'PAAAANNNNNG!' itu makan dia.

alia syuhada said...

Betul tuh Pak Joe! hee :)