23
Komen

Nak jadi blogger yang bagus ?




image
Apa yang boleh kita buat dengan tanah ini ?tekan sini
  1. Hadirkan kebaikan dan jauhkan keburukan.Biar sedikit tapi berbaloi.
  2. Asli dari titik peluh sendiri.
  3. Kepuasan.
  4. Berjaya membuatkan mereka tersenyum.

Mudah bukan ? Susah sebenarnya. Tak caya ? Cuba la buat !
Betul tak apa yang pakjoe kata ? Kenapa begitu ? Sebab takde sapa nak baca blog kita walaupun entri kita best ! Jadi ianya pasti akan mematahkan semangat kita untuk terus berblog !
Jangan gitu .. Nanti niat kita  terpesong pulak .. Itu seolah olah nak tunjuk kita ni baik ! Seolah kita nak menderma tapi nak bagi semua orang nampak. Apa salahnya , kita tulis dan publishkan saja. Ada orang baca atau tidak , kita serahkan pada Allah.
Lainlah nak cari $$ melalui blog. Maka corak bloggingnya dah jadi lain pulak. Tu camana ? pakjoe rasa korang pon dah tau. Isu entri pakjoe kali ini  cumalah bagaimana NAK MEMBERI TANPA MEMINTA PULANGAN.tekan sini

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

23 00 dh komen korong bla lg nk komen:

D i n said...

adeh tertekan lak hehe :D

Cik Fie said...

wah ! Saya setuju dengan pendapat abang irwan :)

alia syuhada said...

hehe,betul tu pak joe :D Nice sharing ! Thumbs up ! (Y)

Razil Tahir said...

I'll keep on reading.. share more tips, pakjoe! XD

Mohd Lokman Bin Ramli said...

macam ni baru betul.. asal kita puas hati sudah cukup.

eizuaf stiforppu said...

Teruskan saja hasilkan entry2 berkualiti buat tatapan pembaca..readers nih ada bermacam2 jenis, walaupun x komen, ada juga yg jd silent readers tau..

**Jk sudi, jom support saya dlm Contest iPhone 5 Gadget Impian.. http://eiz1004.upprofits.com/

1. Klik Entri Contest iPhone 5 Gadget Impian
2. Klik butang G+1 (Google Plus)

Anne Dean said...

maksudnya macamana tu? :P

Hatimi Tahirruddin said...

betul tu pakjoe...biar sikit tapi sampai kpd pembaca...

Nadieya said...

yep. betul.. tpi ada masa 'blog tu dairi tanpa rahsia'.

maszull said...

assalamualaikum pakjoe...betul tu biarlah kita memberi tanpa mengharapkn balasan...:)

E'in said...

ein berblog saje suka suki.. sape nak bace, bace laa... yg xnak tu, lantak laa... hehehe

cik tenggiling said...

sy akn cuba mnjdi blogger yg bgus

L said...

betui lah tu. bila buat sendiri mmg puas . pastu ada pulak reader kan.

Jom singgah baca sekejap =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/11/7x-umur-dunia.html

kinara kinatara said...

stuju2..huhu:)

KY said...

betul tu, memang susah, tapi kalau ikhlas, pasti berbaloi nantikan?

Bonda Ryan said...

bonda menulis kerana jiwa seorang penulis yang sedia ada. menggunakan persekitaran dan kehidupan harian sebagai pencetus nukilan. menulis kerna kepuasaan sendiri mungkin ^_^

pinkcolour82 said...

yeala......publish kan je.nak baca ke tak itu kehendak masing2...heheheheh

Ekyn Yaacob said...

done following.. jemput lah ke ekynsnay.blogspot.com :)

eqbalzack said...

Entry yang bagus ni
Abg eq bagi pendapat sikit boleh? Untuk mendapatkan readers yg ramai kekuatan sesuatu entry perlu ada. Tidak perlu buat entry yang berunsur 18sx untuk jana trafik. Nanti income yang masuk pun tak berkat.

Teruskan menulis bro.

-eqbalzack-

Bro Framestone said...

Bro sendiri menjana pendapatan melalui blog.

Tetapi tiada pula dok tulis pasal artis ke pasal isu2 panas.

Cukup cerita pasal diri sendiri dan kongsikan apa yang ingin dikongsi.

Pendapatan yang bro perolehi itulah untuk tampung kos hidup suami isteri,

Walaupun tak banyak, tapi alhamdulillah, rezeki tak pernah putus

Dunia Wilma said...

Setuju 100% :-)

P/S: Wilma baru berkesempatan nak BW...Ada masa Wilma baca entry PakJoe yang lain ya :-)

Si Matatajam said...

Berbelog untuk mencari kawan sejati dan mencoret apa yg terdetik di hati..thats why I'm here

Nurul Ain said...

betul2..stuju 2..