18
Komen

Pesanan buat si gadis bergelar blogger ...





image

Bila sebut anak dara ... Pasti kita terbayang mereka yang cantik , lembut , sopan walaupun kita tak tau sikap sebenar mereka. Kita fikir positif. Doakan yang baik baik buat mereka.
Anak dara yang punya blog ni , mempunyai pembaca atau pengikut tersendiri.. Apa yang mereka tulis , sedikit sebanyak memberi kesan pada mereka terutama pada mereka yang masih belum mampu  memproses hasil bacaan dengan baik ..
Ok , senang citer la kan .. Gunakan bahasa yang elok elok dalam blog walaupun dalam keadaan marah .. Jangan lupa , apa yang kita tulis itu melambangkan peribadi kita...
Faham kan ? Jadi , sebelum post entri tu .. fikirkan kembali..
" Aku perempuan.. sesuai atau tidak aku tulis begini ? Aku dapat dosa atau pahala jika mereka membacanya ? ".
Kenapa isu pakjoe ni pada perempuan ? Aku rasa korang boleh fikir sendiri kan ? Hehehe ..

Bahasa jiwa bangsa

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

18 00 dh komen korong bla lg nk komen:

::CIK LYNN:: said...

nice pak joe :) tq2...

D i n said...

kadang2 tu kalau marah macam2 melepas. :D

Michelle Hopell said...

pakJoe .... mael lambong datang doe !
hahaha ..
yup betol tu , tp kadang2 kita takleh lari dari kata2 itu, hihi.
jgn terlalu emosial la kan perempuan mcm sy ni :)

fifie said...

Orang dapat baca perwatakan kita melalui penulisan. hehe

MAY said...

knp pakjoe?sy bakal mak dara da.tu x tau.hehe

tp btl la.seeloknye elakkan melepas perasaan di blog.x kisah la perasan mrh benci nymph gedik etc..;)

kinara kinatara said...

stuju lah..huhu..bahasa jiwa bangsa..budi bahasa budaya kita...


cara penulisan kina ok x?

Shakira Pathi said...

InsyaAllah,akan lebih berhati-hati untuk menaip di blog lepas ni :)

Sam Banjamin said...

pak jo punya nasihat mcm abang-abang ensem menasihati adik-adiknye je kan pak jo... betul tue....

♥ Nana BamBam ♥ said...

baik joe..hehe

maszull said...

assalamualaikum pakjoe...memang betul tu kena lah berhati2 yer...:)

Shakira Pathi said...

InsyaAllah akan lebih berhati-hati bile nak blogging next time :)

cerita best said...

@MAY btlll pakjoe sokong

cerita best said...

@kinara kinatara kk aja

Aku Mad said...

insaf akak selepas baca entri nih .. XD

Ikhmal Malique said...

satu lagi pakjoe, jaga juga aurat walaupun dalam blog. kan kan.

Hnahdy said...

panding la...huhuhu

MisS BubBLe said...

iye, mmg akui kalau pape mesti nak terus je luah melalui penulisan..huuu~

Hatimi Tahirruddin said...

hehe kalau nak marah2 pun tapis2 la bahasa tu...respek dengan org melayu dulu2 yang suka guna perumpamaan utk menyindir...