6
Komen

Tutorial tukar template blog

Menukar template blog dapat mengubah rupa blog asal kepada paparan yang lebih menarik.
Adalah biasa bagi seseorang pemilik blog inginkan blognya tampil menarik berbanding template asal. 
cara tukar template blog


Tutorial ini akan menerangkan dengan ringkas cara-cara untuk menukar template sesebuah blog.

Sebelum menukar template blog, pastikan anda sudah mempunyai template yang dikehendaki.
Jika anda masih belum lagi mempunyai template, sila rujuk kepada entri ini.
website untuk mencari template blog.

Berikut adalah langkah-langkah untuk menukar template blog.

1. Login akaun kemudian daripada dashboard klik layout > edit html
tutorial tukar template blog


2. Baca penerangan berdasarkan gambar di bawah.
tutorial tukar template blog

    1. Klik browse 2. Pilih template yang anda telah download 3. Klik open 4. Klik upload


3. Apabila klik upload, paparan berikut akan keluar, klik pada 'keep widget'
cara tukar template blog

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

6 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Roslina Nana said...

pakjoe,template lame tu nti dy automatik la tukar eyh?

Eza Boom Boom :) said...

blog Eza simple jee.. hehe.. pening kan main dengan coding?

cerita best said...

Eza Boom Boom :) said...pening sikit2 je

Yatie Awang said...

akak takut betul kalau nak tukar templet ni...tapi nak juga...

Syila Said said...

Hm..xpandai la nk tukar..dah try tp xjadi..susah sbb takut widget lari.hehe

MeyrowN Akatsuke said...

copy paste lagi ,,, wakakakaakaka