9
Komen

Post Entri Dalam Blog



Post entri dalam blog merupakan perkara yang paling asas bagi seorang blogger.
Dalam entri anda akan menaip apa yang anda mahu sampaikan samada luahan rasa, perkongsian, info dan apa-apa sahaja yang anda mahu.tekan nie

Kalau tidak buka ruangan untuk menaip bagaimana hendak post entri kan.:)


Berikut adalah cara bagaimana anda hendak memulakan langkah untuk menaip dalam blog anda.

1. Buka link www.blogger.com (link ini diperlukan setiap kali anda hendak login kepada akaun blogger). Masukkan email dan password anda.

 
2. Pada paparan muka depan, klik dekat yg ditunjuk'




3. Masukkan tajuk untuk entri anda dan juga isi kandungan entri anda.(biasa bab ini mengambil masa untuk menaip entri).
  
Kemudian apabila sudah siap, klik pada button 'publish'



4. Apabila sudah tekan button publish, siap untuk sebuah entri dalam blog anda.:)


  • jika anda hendak tengok 'rupa' entri anda itu, klik pada 'view post'
  • jika anda rasa masih ada kekurangan dan hendak edit, klik pada 'edit post'
  • jika anda hendak menaip entri baru, klik pada 'create a new post' (anda juga boleh mulakan dari awal dengan klik pada 'dashboard' pada bahagian atas-kanan)tekan nie

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

9 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Wana Owen said...

datang melawat pak joe..=)

hainom OKje said...

Pak Joe yang ni semua org dah tau....he..he...

HeNRieTTa JoSe said...

psss....thanks for the follow....follow u back....

D i n said...

haha saya tekan dah :)

kinara kinatara said...

huhu..owh macam 2....nanti nak cubalah totorial nyh..hehe:)

ngada2..

pok jie kina yang comel ke monster yang kina warnakan yang comel..huhu:)

Ash Give said...

aelamat mengpos entry :)

Ikhmal Malique said...

mohon pak joe buat tuto cara cara nak buka web blogger.com. hehe. gurau2 je pak joe..

cerita best said...

@Ikhmal Malique hahaha

cerita best said...

@kinara kinatara 2 comel n sekali pakjoe hahaha