5
Komen

Kisah Gua Ajaib (Lawak!)


Kisah Gua Ajaib (Lawak!) | Pada satu hari Bedah dan bapanya datang ke Kuala Lumpur dan pergi ke shopping mall. Anak beranak nie baru first time datang Kuala Lumpur, sebelum nie asyik dok memerap kat kampung… Jalan punya jalan, akhirnya Bedah terpandang lif, lalu dia pun tanyalah bapak dia….

Gambar hiasan gua ajaib
“Pak, itu amenda pak?” Bapak di jawab,” Entah lah nak….bapak pun baru kali ini nampak menatang tuh….”
Tak lama lepas tu seorang nyonya tua terbongkok-bongkok, tergigil-tergigil pergi kedinding dan menekan butang lif tersebut…..lif pun terbuka lalu nyonya masuk ke dalam lif dan lif tertutup…..tidak lama kemudian lif terbuka…TINGGGG!!!!! keluarlah seorang amoi yang punyalah cun cam SHANIA TWAIN…lantas berkatalah bapak si bedah kepada Bedah…
“NAK! KAU PERGI AMBIK EMAK KAMU BAWAK KEMARI, KITA MASUKKAN DIA DALAM GUA AJAIB NIH….CEPAT!!!
 Hahahaha ada juga ye orang macam ni kat dunia ni. Tapi moral yang paling penting dalam cerita ini ialah jangan kita percaya sesuatu sehingga dapat mensyirikkan Allah. Berusaha tu boleh tapi jangan sehingga menidakkan pergantungan kita hanya kepada Allah. Wallahualam.

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

5 00 dh komen korong bla lg nk komen:

dya bunga said...

haha..tu btl2 dri zaman kuno..haha

D i n said...

hahaha masuk yg tua keluar yg muda :D haha

kay_are said...

lame sangat dok kat kampung sampai taktau lif tu ape agaknye.. huu

Hatimi Tahirruddin said...

haha terbaik citer ni...boleh plak nak mintak tukar bini dia tu yg tak tahan tu...

Hnahdy said...

adoi.. hana pn nak masuk kalau mcm tu