14
Komen

Status di FACEBOOK yang bersifat negatif !



Pagi tadi  sebelum keluar g kolej , pakjoe merayau jap kat blog blog yang punya pengaruh tersendiri … Hehe.. Entrinya mmg senantiasa menjadi tarikan bagi pembaca blog ..
Dan entri yang pakjoe baca tadi adalah berkenaan status di FB yang bagus bagus .. Haa.. Kira status alim ulamak la gamaknya .. Padahal orangnya tak la pulak eh ? Kira gitu la bunyinya.. pakjoe pasti ada yang bersuara lantang la tu.. Hehe..
Masalah kan ? Semua tak kena kat mata manusia ni.. pakjoe yang kadang kadang status cinta , kata jiwang.. Letak politik , kata tak mengenang jasa ! Bagi status personal , kata nak muntah ! Huk aloh … Mau je pakjoe kata , ‘ WOI , NI AKU PUNYA FB LAAA.. TAK SUKA , BLAH ! ‘ tapi pakjoe tau .. kalau pakjoe kata gitu , confirm dia terasa dan tercalar hatinya .. Maka tak pe la.. pakjoe pun biar je la..
Dan kadang-kadang status pakjoe bersifat sinis .. Bukan apa , kalau tak gitu nanti ada yang leka.. Maka kita sama sama la tolong ketuk kepala satu sama lain ! Takkan tu pon tak leh kan ?
Mungkin ada yang suka pandang dari sudut positif dan ada yang sebaliknya .. pakjoe pulak , hanya akan tulis apa yang pakjoe rasa ketika itu.. Kalau terasa tu , maknanya , dia gitu la kan ? Lagipun pakjoe tak sebut nama sapa sapa pon .. pakjoe tulis secara santai jer..
Terasa ke ?lihat sini

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

14 00 dh komen korong bla lg nk komen:

MAY said...

sy byk jgk x suke bace post dorg ni kat fb.tp smpn dlm ati je.nyampah tgk status meroyan.harusla di khabarkan seantero dunia ni bl di tgl kekasih kan di fb kan.....

Hnahdy said...

betol 100%. kekadang cakap x serupe bikin. haha dan hana xpernah update status. hana berFB pun sebab menyampaikan maklumat pasal kelas, ada meting ka pa ka. Ehem... ketua kelas kan.hahaha

♥ Nana BamBam ♥ said...

die x matang.

kadang nana pelik gak dengan org2 dalam fb tuh. wall post itu digunakan untuk luahkan kata2 negatif...

macam2 la pe'el org skg kan.

Dunia Wilma said...

Bagi Wilma, itu hak peribadi seseorang tu...Dia nak letak status apa, itu hak peribadi dia...Tapi, kena ingat...Tak semua orang boleh terima apa yang kita cuba sampaikan...So, kena terima lah apa feedback dorang...Tapi, bagi Wilma...Itu tak menjadi masalah...Coz kita tak pukul or malukan orang...Cuma, meluahkan perasaan dan pendapat kita jak :-)

aKSARAfENDI said...

biasa le tu pokjoe..

Suara Hati said...

yeahh..facebook..segalanya bermula dari situ..hoho macam-macam ada.

Mrs Velentine said...

jarang update status..paling share iklan says

outbound di malang said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

outbound di malang said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Azza Afdzal said...

seeloknya kan nak cakap sesuatu biar la yg baik2 asalkan tak menguris hati org lain...betul tak pak joe...

Miss Wawa said...

x kira org tu baik atau tidak, klau die dah atau suke mengupdated status yg baik dan positif.. die dah dapat pahala..byk kebaikannye :)

Si Matatajam said...

Macam2 ragam org kat FB ni...

Nadieya said...

setuju! actlly kalau nk letak soal peribadi bole. tapi jangan sampai mengaibkan orang atau melibatkan pihat ke tiga. bole jadi baik boleh jadi gaduh. sbb tu ada kes saman menyaman wlupn xsemuka!. hish. suruh depa buat blog luahan perasaan.

alia syuhada said...

Sama , alia pun update status pasal apa yang alia rasa waktu tuh :)