23
Komen

Kenapa blog tak ‘bergerak ke depan mahupun ke belakang ?’



Berblog ada dua … Satu suka suka.. satu lagi serius.. Kalau suka suka , tiada masalah…
Dan kalau serius ? Boleh cuba pendekatan yang diamalkan oleh mendiang Steve Jobs.
7 prinsip kejayaan Steve Jobs :tekan sini
  1. Do what you love.
  2. Put a dent in the universe
  3. Kick start your brain
  4. Sell dreams, not products
  5. Say no to 1,000 things.
  6. Create insanely great experiences.
  7. Master the message.
Lanjut : FORBES

Dlm apa jua yang kita buat , kita perlu strategi.Kalau main hentam keromo , maka kejayaan amat jauh sekali. Perlu berusaha dan perlu punya impian.
Jauhi sikap hasad dan tingkatkan semangat. Jadikan kejayaan orang lain sebagai satu ransangan untuk berjaya bersama mereka .
Ingat , blog ibarat sebuah kedai runcit. Kalau meniaga sekadar menghabiskan modal dan masa , maka hiasilah kedai anda. Kalau ingin meningkat maju , apakah ingin sekadar di tahap itu ?
Fikir-fikirkan .

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

23 00 dh komen korong bla lg nk komen:

wawaKyoko said...

Hi Pak Joe mcm mana mau simpan youtube d blog?and 1 g mcm mau simpan ad sense d blog?blog mesti register .com ka?

wawaKyoko said...

oo ada 1 lagi kalau storage full d blog mau upload pic pun x dapat suda macam mana mau settle problem tu..pls email me @ accepted_85@yahoo.com
thnxs for sharing

D i n said...

4.Sell dreams,not products

hehe terbaik

fifie said...

Steve Jobs tu wonderful, dia punya idea brilliant. Huhu

shasha yacob said...

stertegi kita kena mantap tu joo. hihi kan kan

shasha yacob said...

xdapat tido lah pakjoe, hihi. kang jam 6 baru lelap.

cheeze maz said...

Salam ziarah Pak Joe. Akak menjemput rakan2 menyertai GIVEAWAY 001 CHEEZE MAZ .Link cara2 penyertaan ada di : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

Jika tiada masa menyertainya, harap sangat2 dapat membantu akak dengan :
1) Tekan butan G +1 bagi entry http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
2) Vote akak di denaihati. Cara nak vote akak ada di entry : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/12/giveaway-001-tugasan-ke-2.html


ini membantu blog ke hadapan

yayahnasake said...

setuju ... yup

hendak 1000 daya tak 1000 dalih

alia syuhada said...

Nice ! Tapi alia berblog suka-suka je ! Kalau serious boleh gilaa ! haha xD

Dunia Wilma said...

Nice sharing PakJoe :-)

nanieybarnieylurviey said...

tips menarik.. strategi kena tip top.. nk pk smpai nk meletop otak.. :)

Phat said...

Mmg mendalam apa yg Steve job Kata tu..tp kalo kita ikut mmg sukses hidup dlm berblog

E'in said...

ein berblog, saje suke2... hehe

Si Matatajam said...

Berbelog perlu ikhlas dan punya minat...

Anne Dean said...

prinsip steve, aumm, boleh torai ni.

Hnahdy said...

suka suka je ni

Belalang hijau Perisik said...

thanks bro... satu perkongsian yang menarik. nak berjaya, kena belajar dari org yg dah berjaya :)

Mohd Zakwan said...

yezza... kata Steve Jobs memang betul.. tetapi, jangan lupa seperkara bro, tawakal dan berserah kepada yang maha Esa :)


jemput singgah blog ZakwanZain [dot] com ye...

shasha yacob said...

singgah malam disni,

kasehchenta-tasnim.blogspot said...

hai :) nampak nya kat sini belog tasnim lah yang tak bergerak depan mahu pun belakang hehe. tapi tak kisah lah. tasnim tulis sume tentang kehidupan tasnim. lagipun tasnim baru lagi dalam dunia berelog ni. singgah kat belog tasnim k.

man said...

Jadi kita kena kongsi ilmu lah ye..hehe

Miss Zahirah said...

berblog just for fun..
love to share everything with other people.. ( tp yg personal sorok2 je laa.. hihihi)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

saye berblog utk suke2 jek =)