7
Komen

TIP KESEPULUH-HAL PERIBADI

TIP KESEPULUH-HAL PERIBADI
"Eh, apesal blog aku ramai followers tapi traffik siput?"
"Ko cerita pasal hidup ko kenapa? Ko fikir ko artis?"
Okay, ini lagi satu masalah dunia.. Blog dah jadi seperti diary hidup..
Saya tak kisah kalo anda blogging memang untuk diri sendiri..
Syok sendiri takpe, tapi jangan suruh orang masuk blog kamu.. Nanti ada yang menyampah..
Tapi, yang kamu asyik blogwalking nak orang baca hal peribadi kamu buat apa?
Saya rasa lain macam la.. Kalo teknik penceritaan menarik takpe.. Ini, dua kerat je..
Cerita pasal dia makan pukul berapa, berak pukul berapa, dating pukul berapa, siapa nak tahu?
Kawan-kawan ko je kan? Tweet je la! Post kat facebook je kan senang..
Alamak, kamu nak kawan bloggers tahu jugak? Siapa nak tahu?

Pastu, mengaku tak virgin untuk tarik perhatian dunia..
Kalo orang Malaysia kamu dapat tarik la.. Orang barat memang dah biasa.. Memalukan bagi mereka kalo pompuan masih virgin kalo umur dah 18 tahun..
Tapi, mereka tu sesat! adik sesat ke? Adik ni islam ke?
Kesian mak bapak adik..
Ya rabb, bagi petunjuk pada budak itu..
Saya galakkan, anda selitkan pengajaran pada cerita hidup anda.. Jadi, orang pun syok membaca dan dapat pengajaran dari blog anda..
"Eh, awak pun selalu mencarut kat dalam blog awak!"
"Eh, ye ke? Saya takpe, saya ada ramai peminat..!"

Mazeer dan awek dia..




Okay, memang banyak sangat tips yang saya nak kongsikan.. Nanti saya update dari masa ke semasa..
Saya tak cakap blog saya ni baik sangat.. Saya pun masih belajar.. Saya nak korang tahu je..
Saya ada cerita sebelum ni.. Korang baca la untuk meluaskan lagi pengetahuan korang..
Kepada kawan-kawan yang baru mula blogging tu, jangan terasa hati kalo saya tak buat blogkorang superb sangat.. Saya buat ada sebabnya.. Nanti korang dah lama dalam dunia blog,korang tahu la..
Yup, memang betul korang sekadar nak kongsi ilmu.. Tapi, pastikan orang tak meluat denganblog anda..
Okay, itu saja buat masa ni.. Semoga kita dapat sedikit pengajaran..
Assalamualaikum!
"Kalo ada sumur diladang, boleh kita memberus gigi"
"Kalo ada umur yang panjang, insyaallah saya update lagi.."

SUKA??? LIKE,TWEET AND G+ :)

7 00 dh komen korong bla lg nk komen:

Miss Eiza said...

cepatlah update lagi....sukalah tips ni..huhu

cerita best said...

kkkk tpi kna sabar kit tau hahahah bg pakjoe fikir lu..xkesian ke dekat pakjoe hahaha

Honey Liyana said...

Pak joe...gud entry..sy pn cm tekena tp xpa... Msg2 ada cra sdri dlm hslkn blog sdri kn... Truzkn berkarya...

Miss Eiza said...

haha..kesian kesian..takpe slow2..den tunggu dengan penuh kesabaran =))

cerita best said...

Honey Liyana said...
kkkkk

cerita best said...

Miss Eiza said..
xpa2 tggu ja abis kuat minggu dpn ja hahaha sbb sok pagi pakjoe nk buat segmen

Aremeera said...

ermm...bgus laa pak joe wt entry cm ni...wt lg kea...meera tggu 4 da next tips..thanks...hehehe